Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mojsejová odsúdená za podvod: Dostala 10 rokov natvrdo!

Nora Mojsejová Zobraziť galériu (5)
Nora Mojsejová

KOŠICE - Nora Mojsejová (58) sa už niekoľko rokov súdi s kamarátom Františkom Kabrheľom (38) alias Versačem. Ten jej mal v minulosti pozičať 25 miliónov korún. Dnes na súde v Košiciach padlo rozhodnutie. Známa podnikateľka prehrala - dostala 10 rokov väzenia!

V pondelok na Okresnom súde Košice II. sa konalo ďalšie súdne pojednávanie s Norou Mojsejovou bez prítomnosti obžalovanej podnikateľky. Tá sa na súd nedostavila, ale jej neprítomnosť sudca akceptoval. Košická podnikateľka bola obvinená  z obzvlášť závažného trestného činu podvodu.

Podnet na súd dal Versače, ktorý tvrdí a prokurátor sa s ním zhoduje, že si od neho ešte v roku 2008 požičala vyše 25 miliónov slovenských korún (853 tisíc eur). Na pôžičku vraj boli vyhotovené zmluvy s dátumom 3. januára 2009, s tým, že sumu musí vrátiť do 30. 12. 2009. Pôžičku však Mojsejová popiera a tvrdí, že od Kabrheľa si žiadne peniaze nepožičala.

Ako jediný svedok predstúpil jej exmanžel Braňo Mojsej. Ten vypovedal, že už si nepamätá, či Kabrheľ v tom čase, keď pôžičku mal s Norou uzavrieť, boli v Košiciach a ani ho v ten deň nevidel. Taktiež dodal, že vtedy si nemali prečo požičiavať, lebo peňazí mali dosť. 

Potom už nasledovali záverečné reči a sudca prečítal samotný rozsudok - 10 ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Voči rozsudku sa Mojsejová môže do 15 dní od doručenia odvolať. 

 

Viac o téme: Nora Mojsejová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu