Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mojsejová je z toho vonku: Manželstvom sa vyhla väzeniu!

Nora Mojsejová Zobraziť galériu (5)
Nora Mojsejová

KOŠICE - V kauze podvodného vylákania viac ako 853.000 eur od Františka Kabrheľa, mediálne známeho ako Versače, z ktorého bola obžalovaná jeho súčasná manželka Eleonóra Kabrheľová, Krajský súd v Košiciach v utorok (2.5.) zastavil trestné stíhanie obžalovanej. Zároveň zrušil rozsudok okresného súdu, ktorý známu Košičanku vlani v decembri uznal vinnou z obzvlášť závažného podvodu a určil jej desaťročný trest odňatia slobody.

Voči minuloročnému rozsudku okresného súdu sa obžalovaná, vtedy ešte pod menom Eleonóra Mojsejová, odvolala. Začiatkom januára tohto roku sa vydala za Františka Kabrheľa, ktorý na ňu v minulosti podal trestné oznámenie za nevrátanie pôžičky. Krátko po sobáši Kabrheľ v pozícii príbuzného ako poškodený stiahol súhlas s trestným stíhaním obžalovanej. 

"Senát Krajského súdu v Košiciach 2. mája zrušil napadnutý rozsudok a zastavil trestné stíhanie obžalovanej Eleonóry K. pre skutok právne kvalifikovaný ako obzvlášť závažný zločin podvodu. Dôvody rozhodnutia krajského súdu budú uvedené v písomnom vyhotovení tohto rozhodnutia, keďže bolo vyhlásené na neverejnom zasadnutí," uviedla dnes hovorkyňa krajského súdu Marcela Gálová.

Obžalovaná podľa zrušeného rozsudku okresného súdu pod zámienkou pôžičky a nereálne vysokých úrokov koncom roku 2008 podvodne vylákala od Kabrheľa celkovo viac ako 853.000 eur (25,7 milióna Sk). Peniaze od poškodeného prevzala, istinu ani po opakovaných výzvach nevrátila a úroky v zmysle zmlúv nezaplatila. Kabrheľovi poskytli peniaze na pôžičku jeho priatelia, ktorí Eleonóru Mojsejovú poznali a dôverovali jej podnikateľským schopnostiam.

V kauze prebiehalo aj občiansko-právne konanie, v ktorom sa Kabrheľ v civilnej žalobe dožadoval od obžalovanej vrátenia peňazí. Súd v októbri 2016 schválil zmier medzi oboma stranami, pričom žalovaná sa zaviazala vrátiť istinu pôžičky do troch dní od nadobudnutia právoplatnosti uznesenia.

Viac o téme: Nora Mojsejovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu