Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Diváci v šoku: Toto v roku 2016 na Markíze nikto nečakal!

Retro Počasie Zobraziť galériu (7)
Retro Počasie (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Preniesli sa v čase! Ukazovadlo s červenou špičkou, papierová tabuľa, špeciálne rekvizity, ale aj dobový oblek a retro prejav známeho meteorológa Jozefa Iľka (77). To všetko si mohli vychutnať diváci na obrazovkách televízie Markíza. Jej tvorcovia si totiž včera vo večerných hodinách pripravili pre nich poriadne prekvapenie. Milovníkov retra potešili nápadom so skutočne neštandardným formátom.

Včera večer sa na obrazovkách televízie Markíza objavila jedna špeciálna relácia. Počasie sa totiž vrátilo o pekných pár rokov späť a divákom tvorcovia naservírovali retro vydanie so všetkým, čo k nemu patrí.

Namiesto modernej zvučky privítala ľudí pri obrazovkách autentická retro znelka. Zmenené bolo aj logo a grafika. Tvorivý tím vymenil modernú grafiku za špeciálne rekvizity, ktoré všetkým pripomenuli časy dávno minulé. Vyzeralo to ako formát spred 30 rokov. „Vtedy sme si museli predpovedné mapy pripravovať ručne,“ spomínal v reportáži Televíznych novín na svoje prvé predpovede meteorológ Jozef Iľko.

Grafici vymenili najnovšie technológie za nožnice a fixky a prostredníctvom klasických pomôcok vyrobili malé ikonky, ktoré prezentovali symboly počasia. Jozef Iľko sprevádzal divákov týmto vysielaním v dobovom obleku a nechýbalo ani ukazovadlo, či papierová tabuľa, ktoré evokovali 70. roky. Markizáckych divákov tak tvorcovia poradne prekvapili, šok z netradičného vysielania ale pochopiteľne vystriedali seriózne informácie o aktuálnom Počasí.

Viac o téme: Retro Počasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu