Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strašiak menom rakovina: Habšudová si našla hrčku!

Karin Habšudová Zobraziť galériu (6)
Karin Habšudová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Prehovorila o vážnej chorobe! Je milujúcou matkou troch detí, ambasádorkou známej kampane a v neposlednom rade pomáha bojovať a vyrovnať sa so zákernou diagnózou mnohým ženám chorým na rakovinu. Málokto však vie, že si podobnou strastiplnou cestou prešla aj ona sama. Reč je o známej slovenskej tenistke Karin Habšudovej (42), ktorej v mladosti našli hrčku na prsníku. Nález našťastie nebol zhubný a odhodlaná tenistka, ktorej včasná prevencia nakoniec zachránila život, sa rozhodla ďalej otvorene rozprávať o tejto skúsenosti.

Ulice hlavného mesta čoskoro už po ôsmy raz zaplavia tisícky ľudí, aby prišli podporiť projekt známej kozmetickej značky v boji proti rakovine prsníka. Medzi pochodujúcimi nebudú ani tento rok chýbať osobnosti slovenského šoubiznisu. Dlhoročnou tvárou tohto charitatívneho projektu je aj naša kedysi najúspešnejšia tenistka Karin Habšudová.


Puškárovej nočná mora: Diagnostikovali jej rakovinu a určili termín operácie!


Bývalá športovkyňa nám prezradila, že pred niekoľkými rokmi si prešla podobným peklom, keď jej na prehliadke našli nepríjemný nález. „Mne na preventívnom vyšetrení našli hrčku na prsníku a vlastne odvtedy som ešte stále v pozorovaní,“ povedala pre Topky. 

Karin chce aj na základe vlastnej nepríjemnej skúsenosti upozorniť na to, aké dôležité sú preventívne prehliadky, ktoré bez ohľadu na vek alebo kondíciu netreba podceňovať. „V tom období som mala iba 26 rokov. Som športovec, zdravo som sa stravovala a myslela som, že mňa so toto ochorenie netýka, ale prebralo ma to z takej nevedomosti a zistila som, že všetko bude inak, keď sa budeme o tomto otvorene rozprávať,“ skonštatovala Habšudová.

Viac o téme: Karin Habšudová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu