Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bratislavu pohltili ružové tričká: Na pochode nechýbala ani Kirschnerová, Puškárová či Peštová

Avon pochod Zobraziť galériu (9)
Avon pochod (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počas šiesteho ročníka Avon Pochodu proti rakovine prsníka dnes tisícky ľudí vyjadrili spolupatričnosť ženám trpiacim týmto ochorením.

Účastníci pochodu si aj tento rok obliekli špeciálne ružové tričká, ktorých kúpou prispeli na boj s ochorením. Rekordných 5 000 ľudí sa zúčastnilo dnes v Bratislave na 6. ročníku Avon Pochodu proti rakovine prsníka. Na boj s rakovinou prsníka sa podarilo vyzbierať historicky najvyššiu sumu - 74 173 eur.

Ligu proti rakovine SR podporili sumou 19 300 eur, zvyšných 54 873 eur darovali Občianskemu združeniu Zdravá žena. Združenie použije peniaze na organizáciu a usporiadanie prednášok zameraných na osvetu o prevencii a diagnostike nádorových ochorení prsníka.

Pochod odštartoval o 15:00 na námestí pred OC Eurovea a viedol historickým centrom Bratislavy. Účastníci pochodu si obliekli špeciálne tričko, ktorého kúpou prispeli na boj za zdravé prsia. Spolu s ostatnými pochodovali aj známe tváre projektu Nora Beňačková, Braňo „Bruno“ Ciberej, Beáta Dubasová, Karin Habšudová, Alena Heribanová, Jana Kirschner, Henrieta Mičkovicová, Petra Polnišová, Hana Rapantová, Ada Straková, Zlatica Puškárová, Kveta Horváthová, Roman Juraško a špeciálny hosť, česká modelka Daniela Peštová.

O hudobný program sa postarali Jana Kirschner, Pavol Hammel, Robo Papp, Bystrík, Starmania a Campana Batucada, moderátormi podujatia boli Kveta Horváthová a Braňo „Bruno“ Ciberej. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu