Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šimkovičovej flek v novej telke: To vážne?! Martina, neblázni!

Martina Šimkovičová Zobraziť galériu (5)
Martina Šimkovičová

BRATISLAVA - Chce sa vrátiť na obraz! Televízia Markíza v októbri ukončila spoluprácu s Martinou Šimkovičovou (44). Blondínka je v tomto čase síce na rodičovskej dovolenke s dcérkou Sofiou (23 mes.), no aktívne si hľadá nové uplatnenie. Aktuálne rokuje s úplne novou IN TV, kde bude dodávať spravodajstvo Norbert Lichtner, odídenec z rádia Slobodný vysielač. Šéfredaktorom obsahu bude Ľubomír Huďo, ktorý pôsobil v rovnakom médiu. Pri ich menách sa skloňujú výrazy ako kontroverznosť, konšpiračné teórie, neoverené informácie, manipulatívne metódy. Bývalá markizáčka tak môže razom prísť o svoju dobrú povesť, ktorú si vybudovala ako moderátorka Televíznych novín.

Martina Šimkovičová je aktuálne doma s dcérkou, ktorá ešte neoslávila dva roky. Moderátorka sa však už rozhodla vrátiť do pracovného kolotoča. V októbri mala nastúpiť naspäť do Markízy. Po zdieľaní negatívnych príspevkov o utečencoch sa však kompetentní rozhodli neprijať ju. „Dôvodom odchodu boli rozdielne názory a po vzájomnej dohode som sa rozhodla túto kapitolu svojho života uzavrieť. Každý koniec je začiatok niečoho nového,” povedala vtedy Martina. 

A aktívne pracuje na tom, aby sa opäť zapojila do pracovného procesu. „Počul som, že sa s ňou rokuje, ale či je to dotiahnuté, to neviem,” vyjadril sa pre portál omediach.com Norbert Lichtner, ktorý sa podieľa na rozbehnutí novej celoplošnej stanice IN TV. Práve on by mal televízii dodávať spravodajský obsah. A šéfredaktorom redakcie má byť Ľubomír Huďo, bývalý redaktor časopisu Zem a vek. 

Títo dvaja páni naposledy pôsobili v rádiu Slobodný vysielač a vzniklo o nich niekoľko blogov. Tie poukazovali na ich manipulatívne metódy a skresľovanie pravdy, uvádzanie neoverených informácií a šírenie konšpiračných teórií, napríklad o chemtrails (teória, že prostredníctvom lietadiel sú na ľudí zámerne rozprašované škodlivé látky, pozn. red.). 

Dá sa preto predpokladať, že vo svojich kontroverzných aktivitách budú pokračovať aj v televízii. A je nanajvýš čudné, že Šimkovičová o takejto spolupráci uvažuje. Topky.sk ju preto k tejto téme oslovili. „Nemôžem to teraz riešiť, lebo jednám s nimi. Nebudem sa k tomu teraz vyjadrovať,” povedala nám. 

Podľa našich informácií ale u jej bývalého zamestnávateľa doslova krútia hlavou nad tým, s kým rokuje o novom mieste. Medzi žurnalistami sme si dokonca vypočuli aj názor, že tento krok je Martininým pádom na dno. Nechajme sa teda prekvapiť, ako sa v tomto prípade rozhodne... 

Viac o téme: Martina Šimkovičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu