Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ples v opere: Markizáčka na červenom koberci s uniformou, odvážna moderátorka!

Historická budova SND Zobraziť galériu (18)
Historická budova SND

BRATISLAVA - Sobotný večer patrí najprestížnejšej udalosti, na ktorej sa schádza slovenská smotánka. Markizácka redaktorka Danica Kleinová prišla po boku svojho partnera, generála Alexandra Nejedlého. Ten sa na Ples v opere obliekol do uniformy. Modelka a moderátorka Mária Zelinová si zas trúfla na pomerne odvážne šaty.

V sobotu sa konal 16. ročník Plesu v opere. Vo vyzdobenej budove na Hviezdoslavovom námestí sa zišli stovky hostí. A organizátori mysleli na ich bezpečnosť. No na rozdiel od minuloročných vysokých plotov tentoraz postačili nižšie ohrady. Nechýbali však policajti, ktorí dohliadali na poriadok v okolí najprestížnejšej udalosti na Slovensku. 

Markizáčka Danica Kleinová dorazila so svojím partnerom, šéfom slovenských hasičov Alexandrom Nejedlým. Generál na honosnú udalosť nezvolil frak či smoking, ale uniformu. 

Ples v opere: Markizáčka
Zobraziť galériu (18)

Outfitom zaujala aj moderátorka Fashion TV Mária Zelinová. Tá si obliekla bielu róbu, ktorá je úplne priesvitná. Hornú časť tela odela do takzvaného body, no celkovo pôsobila dosť provokatívne. 

Ples v opere: Markizáčka
Zobraziť galériu (18)

Fotografie ďalších hostí nájdete v našej GALÉRII. 

Zábavu krátko pred trištvrte na deväť odštartoval Paul Young tradičným úderom na gong. Hostia si mohli vypočuť aj jeho najväčšie hity. 

Moderátorkou tohto ročníka bola Vera Wisterová, ktorá podporuje vznik Centier včasnej intervencie na Slovensku. Práve o nich je tento rok dobročinný rozmer plesu. Finančný výťažok má ísť na vznik štvrtého takéhoto centra na Slovensku, ktoré pomáhajú deťom narodeným s poškodením orgánov alebo iným zdravotným znevýhodnením.

Hudobnú dramaturgiu úvodného ceremoniálu mal pod palcom známy slovenský basgitarista, producent a skladateľ Oskar Rózsa.  Režisérkou bola opäť renomovaná česká choreografka Jana BurkiewiczKým predchádzajúci ročník bol inšpirovaný obdobím baroka, sobotný večer preniesol hostí do atmosféry snívania.

Organizátori v rámci programu rozhodli staviť na netradičné hudobné spojenia. Plesovým hosťom sa tak predstavili špičkoví slovenskí a českí hudobníci v mimoriadnych zoskupeniach. Vôbec po prvýkrát pred publikom vystúpila zostava v zložení Janko Lehotský, Oskar Rózsa, Eugen Vizváry, František Griglák a Martin Valihora, ktorí oživili hudbu legendárnej hudobnej skupiny Modus. Spoločne odohrali koncert s prešovskou speváčkou Katkou Knechtovou.

Nasledovalo vystúpenie zlatej slávice Jany Kirschner s hosťovaním najznámejšieho domáceho jazzmana Petra Lipu. V slávnostný večer tiež vystúpili Dan Bárta, Ondřej Brzobohatý a Matěj Ruppert s kapelou. Spoločne zaspievali pieseň Imagine od Johna Lennona z legendárnych The Beatles. Počas celého večera hral už tradične hosťom do tanca orchester Boom ! Band a nechýbal ani osvedčený temperament Cigánskych diablov, ktorých vystúpenie každoročne prináša na Ples v opere nezameniteľnú atmosféru. 

 

Viac o téme: Ples v opere
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu