Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dôvod razie u Ďurianovej: Ďalšie obvinenie jej muža... Krádeže za viac ako 300 000 eur!

Marianna Ďurianová Zobraziť galériu (9)
Marianna Ďurianová

BRATISLAVA - Ďalší prípad! Partner Marianny Ďurianovej (38) je podozrivý v prípade vydierania a lúpeže. Razia, ktorá sa minulý pondelok konala u moderátorky v byte, však s tým nesúvisela. Roman Doležaj (39) je totiž podozrivý z ďalších trestných činov.

Bývalá moderátorka Marianna Ďurianová neprežíva práve šťastné obdobie. Jej partner a otec spoločného syna totiž figuruje v súdnom procese s organizovanou skupinou. Mal sa dopustiť krádeže a vydierania. 


Ďurianová na výlete s rodinou a o pár hodín... Strach o budúcnosť!


To však zrejme nie sú všetky hriechy Romana Doležaja. Podľa najnovších informácií je totiž podozrivý z ďalších trestných činov. A z tohto dôvodu sa minulý pondelok v Ďurianovej byte konala razia. Bola súčasťou operácie pod názvom Sahara. 


Policajný zásah u Ďurianovej doma: Marianna v šoku!


Polícia vykonala rozsiahlu akciu, pri ktorej vykonala domové prehliadky a zadržala štyri podozrivé osoby. Bolo zaistených množstvo listinných dôkazov, digitálnych nosičov, počítačov a tzv. ježkov.

„Dňa 26.10.2015 vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru vzniesol obvinenie šiestim osobám za obzvlášť závažné zločiny krádeže, v jednom prípade spáchaný čiastočne v štádiu pokusu, ako aj za zločin podvodu,” informoval nás Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie PZ. Róbert B., Roman D., Jozef H., Jaroslav M., Dezider R. a Dušan Š. mali ako členovia organizovanej skupiny spôsobiť škodu vo výške najmenej 308 978,75 eur,” dodal. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody v trvaní 10 až 15 rokov.

Čo sa stalo: 

  • V roku 2010 v Českej republike (na parkovisku pre nákladné vozidlá, okres Benešov) mali obvinení za použitia duplikátu kľúča vniknúť do kabíny nákladnej motorovej súpravy (kamiónu) s návesom. Nákladom bolo 192 kusov televízorov. Po naštartovaní sa mali obvinení pokúsiť so súpravou odísť s cieľom odcudziť súpravu s naloženým tovarom. Z technických príčin sa im tento pokus nemal podariť. Obvinení mali odcudziť z priestoru kabíny ťahača 1 kus satelitnej navigácie.
  • V roku 2011 v Českej republike (na parkovisku pre nákladné vozidlá, na diaľnici D-1 v smere Praha – Brno) mali obvinení odcudziť kamión s návesom, na ktorom bolo naložených 19 ton čokolády. Po deaktivovaní GPS mali obvinení odísť s naloženou súpravou na územie Slovenskej republiky, konkrétne do Piešťan. Tu mali odcudzené veci uschovať a neskôr tovar a ťahač odpredať ďalším, zatiaľ neznámym osobám.
  • V roku 2011 si mali členovia organizovanej skupiny telefonicky dohodnúť možnosť prepravy 48 kusov pneumatík u spoločnosti v Českej republike, pričom sa mali vydávať sa za spoločnosť so sídlom v Bratislave. Následne pomocou falošného občianskeho preukazu a falošných listín, mal jeden z obvinených podpísať nákladný list a prevziať 48 kusov pneumatík v hodnote 40 000 eur. V zmysle tohto nákladného listu mal byť tovar prepravený do Nemecka, čo sa však doposiaľ nestalo. Tovar mal byť prevezený na dohodnuté miesto na území Slovenskej republiky a zisk z neho si mali obvinení rozdeliť pre svoju potrebu.

 

Viac o téme: Marianna Ďurianová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu