Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nečakaný pohľad na hrob Jozefa Bednárika (†65): Presne dva roky po smrti!

Jozef Bednárik zomrel pred dvomi rokmi. Zobraziť galériu (6)
Jozef Bednárik zomrel pred dvomi rokmi.

ZELENEČ - Prekvapivé! Jozef Bednárik bol skvelý režisér a národom milovaný porotca tanečnej súťaže Let´s Dance. Keď pred dvomi rokmi zomrel, oplakávala ho umelecká obec, ale aj široká verejnosť. O to nečakanejší pohľad sa nám naskytol na mieste jeho odpočinku presne v deň druhého výročia jeho smrti.

Po smrti Jozefa Bednárika nejaký čas nebolo jasné, kde bude pochovaný. On si údajne želal spočinúť v Urnovom háji pri bratislavskom krematóriu. No rodina nakoniec jeho ostatky uložila do hrobu v Zelenči pri Trnave. 

Takmer deväť mesiacov po úmrtí sa dočkal aj náhrobného kameňa. Na záberoch, ktoré v máji 2014 uverejnil týždenník Plus 7 dní, bola kocka s jeho vyrytým menom obkolesená sviečkami. O to viac prekvapil pohľad na miesto jeho posledného odpočinku presne v deň výročia smrti známeho režiséra. 

V sobotu uplynuli už dva roky od jeho odchodu na večnosť. Topky.sk si pri tejto príležitosti na neho zaspomínali pri hrobe na zelenečskom cintoríne. No zdalo sa, že veľa ľudí sa tam nezastavilo. Hoci mramorovú platňu zdobili kvetinové aranžmány a miesto pôsobilo naozaj upravene, zarazila nás absencia kytíc či väčšieho počtu sviečok od ľudí, ktorí by si na neho v tento deň spomenuli. 

Posledná rozlúčka s Jozefom Bednárikom sa pritom niesla v naozaj pompéznom duchu. Režíroval ju Ján Ďurovčík, pritom to ale pôsobilo, akoby mal všetko pod palcom samotný Beďo. Zúčastnili sa jej desiatky hercov a pred historickou budovou SND postávalo množstvo fanúšikov, ktorí ceremoniál sledovali na veľkoplošných obrazovkách. Zdá sa však, že po dvoch rokoch už okrem rodiny za ním plakalo asi len nebo... 

 

Viac o téme: Jozef Bednárik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu