Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Bambuľka Haasová má nový projekt: Festival Divné veci

Monika Haasová s kúzelníkom Talostanom Zobraziť galériu (7)
Monika Haasová s kúzelníkom Talostanom

STARÁ TURÁ - Festival Divné Veci je novým festivalom, ktorý sa bude realizovať v sobotu 27.6.2015 v meste Stará Turá a priľahlom okolí. Iniciátorkou a garantkou festivalu je umelkyňa Monika Haasová.

Ide o festival autorskej tvorby, prebiehajúci v štýle Site specific theatre, ktorý je za hranicami Slovenska pomerne rozšírenou formou umeleckej prezentácie. Ide o terminus technicus pre rôzne žánre autorských umeleckých produkcií, ktoré sa prezentujú v originálnych, netypických, nedivadelných priestoroch. Miesto alebo lokalita je preto neoddeliteľnou súčasťou projektu a pridanou umeleckou hodnotou, funguje na princípe tvorivej interaktívnej komunikácii s obyvateľmi  danej oblasti. Festival sa bude odohrávať v rôznych miestach v lokalite Stará Turá - námestie, kostol, pri studni, múzeum, hostinec, cukráreň, okno na ulici, strom, obchodné centrum, dom kultúry, priestory ulíc mesta, exteriéry mimo mesta.

Iniciátorkou a garantkou festivalu je Monika Haasová, herečka, režisérka, všestranná umelkyňa, ktorá 16 rokov pôsobila v Holandsku, kde vytvorila viaceré  autorské projekty, či originálne umelecké koncepty, ktoré boli inšpirované atmosférou danej lokality. 

FESTIVAL DIVNÉ VECI poskytuje priestor pre nový prístup k tvorbe, ktorá vychádza z inšpirácií netradičnými priestormi, v ktorých prezentuje rôznorodé žánre a umelecké disciplíny, ponúka priestor aj pre experiment, vytvára akési laboratórium pre performance  a umeleckú komunikáciu. 

Festival je realizovaný s podporou Ministerstva kultúry SR a organizovaný v spolupráci s mestom Stará Turá, je určený pre divákov všetkých vekových kategórií. 

Počas festivalu budú mať návštevníci na výber z rôznorodých autorských divadelných predstavení a performance v podaní známych osobností , hudobníkov, hercov, rozprávačov, protagonistov stand up comedy, improvizovaných pouličných výstupov, koncertov, workshopov, prezentácie textilného dizajnu, kúzelníckej show, detských predstavení, cestovateľských filmov a pod.

Súčasťou festivalu bude aj netradičný jarmok.

V rámci festivalu DIVNÉ VECI sa svojimi originálnymi vystúpeniami predstavia domáci aj zahraniční umelci akými sú: 

Martin Valihora a jeho Art Rock Experience, La3no Cubano, Sava Popovič, Ludvig Bagin, Zuzana Haasová, Monika Haasová, Iveta Haasová, Ján Gordulič, Tono Popovič, Robo Papp, Miro Jaroš, Jozef Talostan, Martin Chynoranský, Jozef Vlk, Petra Fornayová, Peter Cseri (HU/NL), Michal Habaj, Peter Šulej, Tono Guth, Šymon Kliman, Karol Trnka, Illah van Oijen (NL/SK), Divadlo Zrakáč, Divadlo HAAF, Divadlo TRIO  OLGA, The Susie Haas band, Divadlo Debris Company, Made for film, Divadlo KASIOPEIA, HAS Company, Andrea Jacková, Zuzana Martinkových Onderšínová ako aj staroturianskí umelci: Rasťo Samek, folklórna skupina Starí kamoši a FREE-ZEE DANCE. https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif 

Fanúšikovská stránka festivalu>>


PR správa

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu