Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Fíha, veď ona je Slovenka: Pôvod známej hollywoodskej krásky prezradený!

Predkovia Jessicy Biel pochádzajú zo Žiliny. Zobraziť galériu (5)
Predkovia Jessicy Biel pochádzajú zo Žiliny.

ŽILINA - Je naša! Herečku Jessicu Biel (33) určite mnohí poznajú z obľúbeného televízneho seriálu V siedmom nebi. Tam stvárnila najstaršiu reverendovu dcéru Mary. V týchto dňoch však oveľa viac púta pozornosť ako manželka speváka Justina Timberlaka (34). Málokto však vie, že svetoznáma hviezda je pôvodom zo Slovenska.

Americkú herečku Jessicu Biel poznajú mnohí Slováci. Do povedomia verejnosti sa dostala vďaka seriálu V siedmom nebi, ktorý sa svojho času u nás tešil veľkej obľube.

V poslednom období však viac ako hereckými schopnosťami púta brunetka pozornosť svojím súkromím. Podarilo sa jej totiž uloviť popovú megahviezdu Justina Timberlaka, ktorému pred časom porodila aj syna Silasa Randalla. 


Svadobné FOTO Jessicy Biel: Vydávala sa v ružovej ako cukrová vata!

Justin Timberlake to oficiálne potvrdil: Tento rok dostanem ten najkrajší darček!

Otecko Justin Timberlake ukázal synčeka: Pozrite na toho drobca!


No a práve o tejto hollywoodskej hviezde priniesol týždenník Plus 7 dní skutočne prekvapivú informáciu. Svetoznáma herečka je totiž pôvodom Slovenka. 

Pátrať po jej pôvode začali najprv Nemci. Herečka totiž poznamenala, že jej príbuzní pricestovali do Ameriky práve z ich krajiny. Tamojší expert na genealógiu však zistil, že svoje korene musí hľadať o niekoľko stoviek kilometrov ďalej – konkrétne v slovenskej Žiline. 

Spomínaný týždenník sa preto rozhodol vydať sa po stopách predkov známej herečky. Podľa informácií, ktoré sa im podarilo vypátrať v storočných matričných a sobášnych záznamoch, Jessicin prapradedo, ktorý v Chicagu zomrel ako Morris Biel, sa narodil ako Moritz Biel v slovenskej Porúbke pri Žiline. Tam sa pred odchodom do Ameriky živil ako krčmár. 

Brunetkin predok odišiel za veľkú mláku spolu so svojou manželkou Ottiliou v roku 1888. A práve tu pramení dôvod, prečo si herečka myslela, že pochádzali z Nemecka. Na zaoceánsku loď sa totiž nalodili v Hamburgu. 

Odchodom do cudziny starý pán Biel zachránil svojej rodine život. Dnes by ste totiž ich meno hľadali v okolí Žiliny márne. Posledné stopy sa nachádzajú na starom židovskom cintoríne a rovnaké priezvisko sa objavuje aj medzi žilinskými obeťami holokaustu. 

V USA sa však Bielovcom darilo. Z krčmára z Porúbky sa v Amerike stal bankár a rozrástla sa aj jeho rodina. V Chicagu sa mu narodili ďalšie deti, medzi nimi aj najmladší Edward. Tomu sa neskôr narodil Donald Arthur, ktorý sa v dospelosti tešil zo syna Jonathana. No a práve ten je otcom známej herečky Jessicy Biel. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu