Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Adamovičov súkromný pohreb s ochrankou: Božidara liala do hrobu víno!

V smútočnom sprievode na pohrebe Jozefa Adamoviča boli aj ochrankári. Božidara Turzonovová do hrobu manžela naliala víno. Zobraziť galériu (16)
V smútočnom sprievode na pohrebe Jozefa Adamoviča boli aj ochrankári. Božidara Turzonovová do hrobu manžela naliala víno.

BRATISLAVA - Lúčili sa s ním dvakrát! Po poslednom zbohom, ktoré dali Jozefovi Adamovičovi (†74) jeho kolegovia v historickej budove SND, ho príbuzní odprevadili na poslednú cestu na bratislavskom Martinskom cintoríne. Do domu smútku sa nedostal nikto nepovolaný, dohliadala na to ochranka. Božidaru Turzonovovú (71) nad hrobom jej manžela podopierali dcéry. Na záver obradu naliala do hrobu víno.

Legendárny herec Jozef Adamovič mal poslednú rozlúčku v piatok - týždeň po svojej smrti. Po tom, čo sa s ním rozlúčili kolegovia a prípadní fanúšikovia, rodina sa odobrala na Martinský cintorín. Obrad v dome smútku bol vyhradený len pre tých najbližších. Na to, že sa dnu nedostane nikto nepovolaný, dohliadala bezpečnostná služba. 

Približne trištvrte hodiny trval súkromný obrad, ktorý viedol kňaz. Aj napriek tomu, že kolegovia sa rozlúčili v divadle a na cintorín neprišli, zozbieralo sa tam približne sto ľudí. Práve nad hrobom milovaného manžela doľahli na Božidaru Turzonovovú emócie. Museli ju podopierať dcéry. 

Kňaz dokonca predniesol reč aj po bulharsky. Ide o rodný jazyk Turzonovovej rodičov, aj ona sama sa narodila v Sofii. Na Slovensko sa však rodina presťahovala ešte predtým, než budúca herečka spravila prvé kroky.

Na záver obradu umelkyňa naliala do hrobu víno. Až potom pridala tradičnú lopatku zeminy. História pozná zvyky pochovávania, pri ktorých sa dávali k zosnulým džbány s hroznovým mokom. 

Božidara Turzonovová liala do hrobu milovaného manžela víno.
Zobraziť galériu (16)
Božidara Turzonovová liala do hrobu milovaného manžela víno.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu