Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Šokovaný Rozboril: Stal sa zázrak!

Vilo Rozboril s Katarínou, ktorej dcéra Dominika (v krúžku) je v bdelej kóme. Zobraziť galériu (11)
Vilo Rozboril s Katarínou, ktorej dcéra Dominika (v krúžku) je v bdelej kóme.

BRATISLAVA - Dvojnásobné nešťastie! 10-členná rodina Jašovcov z Piešťan žila v prenajatom jednoizbovom byte. Napriek tomu sa nesťažovali a tešili sa z toho, že sú všetci zdraví. Bohužiaľ, to sa zmenilo. V októbri Dušanovi (22) diagnostikovali nádor na mozgu. A cesta za ním do nemocnice sa premenila na drámu. Po decembrovej nehode ostala jeho sestra Dominika (18) v bdelej kóme. Našťastie, jej stav sa zlepšuje a moderátor Modrého z neba hovorí o zázraku.

Nemajú to ľahké! Jašovci sa donedávna tlačili v jednoizbovom byte. Rodičia s ôsmimi deťmi sa však nesťažovali - všetci boli zdraví a šťastní. Až do októbra minulého roka.

Na jeseň totiž synovi Dušanovi lekári našli nádor na mozgu a bola nutná operácia. Mladík sa nanovo učí rozprávať, čítať, písať. Pre rodinu to však nebolo jediné minuloročné nešťastie. V decembri sa totiž niektorí z nich stali účastníkmi nehody práve vtedy, keď išli za ním do nemocnice.

Šoférovala dcéra Dominika, ktorá dopadla najhoršie. Je odvtedy v bdelej kóme. Takýto pacient dokáže reagovať na vonkajšie podnety, no ak s ním lekári prestanú komunikovať, zaspí. Pri viacerých nižších stupňoch môže mať človek dokonca otvorené oči. Často je to však klamlivé - oči síce otvorené má, no nič vonkajšie nevníma.

Túžbou rodiny je mať Dominiku doma. No polohovateľnú posteľ do 1-izbového bytu nevtesnajú a na väčší nie sú peniaze. Zasiahlo však Modré z neba. „Je to osudové nešťastie jednej slušnej rodiny. Som rád, že sa jej s pomocou našich partnerov dalo pomôcť,” povedal nám moderátor relácie.

Našťastie, v priebehu nakrúcania prišli aj ďalšie dobré správy. „Úplne šokovaný som zostal, keď mi v štúdiu rozprávali, ako sa Dominike začalo dariť. Stal sa vlastne malý zázrak,prezradil nám Rozboril. Ale to už nechám, aby si ľudia pozreli v prvom príbehu dnešného večera,” dodal na záver.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu