Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Desivé tajomstvá Romančíka z Druhého dychu: Alkohol, psychiatria a zlé vzťahy!

Ivan Romančík otvorene opísal aj negatívne stránky svojej rodiny. Zobraziť galériu (9)
Ivan Romančík otvorene opísal aj negatívne stránky svojej rodiny.

BRATISLAVA - Otvorený! Ivan Romančík (62) pochádza zo známej hereckej rodiny. Bohužiaľ, jeho otec Elo Romančík (†89) koncom minulého roka zomrel. Umelec teraz bez okolkov porozprával o jeho posledných chvíľach. Neobišiel ani rodinných démonov ako alkoholizmus, pobyty na psychiatrii či zlé vzťahy s macochou.

Ivan Romančík odišiel z divadelných dosiek z vlastnej vôle pred šestnástimi rokmi. Odvtedy bol počuť hlavne v dabingu, objavil sa aj v seriáloch Odsúdené a Druhý dych. V súkromí sa raduje z dvojročnej vnučky. Koncom minulého roka však prežíval aj poriadny smútok.

V októbri zomrel jeho otec, tiež herec Emanuel Romančík. „Ku koncu života už nevychádzal zo svojho domčeka. Hlava mu fungovala senzačne, len to telo mu odchádzalo. Kôrnateli mu cievy, vynechávalo srdiečko...” povedal Ivan o jeho posledných chvíľach pre portál Rozhovory.sk.

Elo bol v tej dobe prakticky úplne sám. „Neboli sme tam vítaní z tej druhej strany,” prezradil Ivan s narážkou na svoju macochu Zlaticu. „Bolo to také zvláštne manželstvo, žil vlastne sám,” dodal. Išlo už o tretie manželstvo Ela Romančíka.

Práve otcov odchod od rodiny spustil dosť závažné udalosti. Jeho prvá žena, Ivanova mama, totiž podľahla alkoholu. Neskôr sa s rovnakým problémom trápil aj syn. „Robil som presne to isté, čo ona a čo som na nej nenávidel. Klamal som, že som nepil. Tam fľaša v elektrike, tam za záchodom,” priznal Romančík.

Kvôli závislosti nakoniec skončil na psychiatrii. Hoci boj s alkoholom vyhral, neboli to ľahké chvíle, najmä pre jeho manželku Oľgu. „Tá neskôr tiež skončila na tom istom oddelení. Ale o tom nechcem rozprávať…” prvýkrát počas otvoreného rozhovoru zatiahol umelec ručnú brzdu.

Pobyt v zdravotníckom zariadení však bol dôverne známy dokonca aj Ivanovmu nevlastnému bratovi Jurajovi. Ten sa v istej dobe preslávil ako imitátor Karla Gotta. „Viete, Juraj sa chvíľami cítil ako Karel Gott, potom zasa ako John Lennon a potom zasa ako niekto iný. Mal s tým problém. Zašlo to až tak ďaleko, že odmietal jesť a ležal v nemocnici,” prezradil herec.

Zaujímavé je, že Romančík má akési nadanie „liečiť”. Po jeho návšteve sa nevlastný súrodenec zrazu dožadoval jedla. Rovnako tak jeho študentka Sisa, ktorá bojovala s nádorom. Napriek ťažkým životným skúsenostiam to vyzerá tak, že Ivan má talent vlievať ostatným do žíl chuť popasovať sa so životom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu