Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vianoce u našich celebrít: Kto je maniak do zdobenia a kto milovník tradícií?

Karin Haydu Zobraziť galériu (7)
Karin Haydu (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Tanečník Laci Strike strávi tieto sviatky s rodinou, synovi Dankovi ale plánuje viac ako materiálne dary vyrobiť zážitky. Slovenská herečka a moderátorka Karin Haydu zasa obľubuje pravidelné zdobenie svojho bytu, každé sviatky iným spôsobom. Speváčka a muzikálová herečka Lucia Šoralová pobudne počas Vianoc v Prahe spolu so svojou rodinou.

Tanečník Laci Strike prežije tohtoročné Vianoce ako Laco Neuschl z Handlovej so svojou manželkou a synom Dankom. Keďže minulý rok sviatky strávili u jeho rodičov, tento rok zrejme poputujú ku svokrovcom. Malému synovi nákup drahých darčekov neplánujú. „Samozrejme, nejaké hračky dostane, aj keď ich má pomerne dosť. Začiatkom januára by sme ale radšej šli niekam na výlet, ja potrebujem vypnúť a malému miesto niečoho materiálneho vyrobíme zážitky,“ povedal v rozhovore tanečník Laci Strike.

Vianočné menu z kapustnice, šalátu a ryby je u nich obohatené aj o „bobáčiky“, ktoré pochádzajú od predkov Laciho otca z Nemecka. „Počas večere nesmie chýbať ani rozkrojenie jablka a pod obrus zvykneme ukrývať peniaze,“ prezradil ďalšie rodinné zvyky Laci Strike.

Tanečník najradšej spomína na príhodu z Vianoc, keď jeho mladší brat uvidel cez okno Ježiška. „Otec nám na Štedrý večer povedal, aby sme šli k oknu, že už asi ide Ježiško. Odhrnuli sme záves a vonku bola totálna tma, nebolo nič vidieť a môj brat vtedy povedal, že tam je na streche, ja ho vidím, má kockovaný kabát,“ zaspomínal s úsmevom tanečník. „Neviem, čo sa vtedy v ňom odohrávalo, akú mal fantáziu, ale ako pubertiak som sa na ňom strašne smial,“ poznamenal so smiechom Laci Strike.

Herečka a moderátorka Karin Haydu (35) sa veľmi rada venuje vyzdobovaniu svojho príbytku, a to najmä počas sviatkov. "Čo sa týka interiéru, tak mám rada jednoduchosť, avšak keď príde Veľká noc alebo Vianoce, stáva sa zo mňa gýčiarka. Jednoducho vyzdobím všetko - od parapetu, cez okná, kľučky, zábradlie, až po stromček. Ten je každý rok iný a vynovený," uviedla.

Po minulé roky Haydu kupovala vianočné darčeky na poslednú chvíľu, teraz sa však podľa vlastných slov polepšila. "Okrem herectva sa venujem aj moderovaniu a vianočné večierky sú práve v tomto období. Veľakrát som preto z pracovných dôvodov patrila k tým zúfalcom, ktorí 23. a 24. decembra behali po nákupných centrách a niečo zháňali. Poučila som sa a tento rok mám niektoré darčeky nakúpené už od leta," dodala.

Slovenská speváčka a muzikálová herečka Lucia Šoralová (35) strávi vianočné sviatky opäť v Prahe, kde žije už niekoľko rokov. Okrem partnera Ondřeja Soukupa s nimi bude aj ich ročná dcérka Rebeka. Najmä preto sa Šoralová na Vianoce teší viac ako v minulosti. "Až teraz sa konečne teším na Vianoce, lebo sú to sviatky pre deti. Predtým to bolo skôr únavné," povedala.

Speváčka bude mať na štedrovečernom stole kapustnicu, zemiakový šalát a rybu, no rozhodne nie tradičného kapra. "U nás sme síce robievali kapra, ale s Ondrejom sme to zmenili na lososa. Šalát mi chutí, losos mi chutí, a tak mi konečne chutí aj vianočná večera," povedala Šoralová. Podľa nej si na toto menu jej partner musel zvykať, no v súčasnosti s tým už nemá problém. "Oni majú rybaciu polievku, no chutí mu aj kapustnica. Niekedy to robíme aj tak, že kúsok rybacej polievky nám dá Gábina (Osvaldová - jeho manželka, pozn. red) a my im zase dáme z našej kapustnice. Ja si totiž neviem predstaviť, že by som ju pripravovala, sekala rybe hlavu, vyberala oči a tak ďalej. To som nikdy nerobila a ani nechcem," dodala speváčka, ktorá taktiež prezradila, že si Vianoce nevie predstaviť bez kolied.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu