Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vianoce slovenských celebrít: Najkrajšie sviatky roka v podaní slávnych

Fero Mikloško a Miro Jaroš Zobraziť galériu (5)
Fero Mikloško a Miro Jaroš (Zdroj: SITA, Facebook)

BRATISLAVA – Marián Miezga chce synom vyrobiť najkrajšie Vianoce, 'poštár' Ludwig Bagin na Vianoce spojí celú veľkú rodinu, Miro Jaroš dáva na vrch stromčeka kominára pre šťastie a Fero Mikloško sa snaží neostať zatvorený pri kope jedla. Aj takto vyzerajú najkrajšie sviatky roka slovenských celebrít.

Vianoce slovenských celebrít: Najkrajšie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA, Facebook)
Tohtoročné Vianoce bude renomovaný slovenský módny návrhár Fero Mikloško tráviť v úzkom kruhu. „Tohtoročné Vianoce budem tráviť ako vždy so svojou rodinou, respektíve najbližšími, ktorí sú v tomto čase na Slovensku a priateľmi. Každý rok sa totiž nejakým, aspoň menším spôsobom snažíme obmeniť sviatky hojnosti a hlavne nezostať zatvorení pri kope jedla,“ priblížil svoje plány. Štedrý večer oslávi u seba doma v spoločnosti tých, ktorých má najradšej.

„Na Štedrý večer budeme doma v Bratislave s mojím priateľom Rasťom a našimi dvoma sučkami Ornelou a Sofiou. Stromček máme tentokrát biely s dúhovými ozdobami a darčeky si dávame už tri dni vopred postupne - najväčší na Štedrý deň. Večeru varím ja, budeme mať lososa a na výber zemiakovú oblohu alebo zemiakový šalát. Namiesto polievky je u nás zvykom podávať ľahké syry a dipy. Ako dezert musí byť vianočná torta - sacher alebo čokoládová s lesným ovocím a vanilkovým krémom,“ zasvätil do plánov návrhár. 

"Večer sa stretneme s priateľmi a na druhý deň nás čakajú návštevy rodičov a ďalších známych mimo Bratislavy, možno krátky výlet do Viedne alebo Budapešti," ukončil Fero Mikloško. 

Vianoce slovenských celebrít: Najkrajšie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA, Facebook)
Spevák a textár Miro Jaroš sa na sviatky chystá do rodnej dediny za mamou a bratmi, s ktorými každoročne zháňa vianočný stromček. "Bratia, ktorí sú v Tepličke, už som im povedal, že žiadny stromček z lesa, keď tak si stromček kúpime. My sme totiž mnoho Vianoc mali takú železnú konštrukciu, ktorú si môj otec nebohý spravil a my sme do nej vždycky pichali vetvičky," povedal 35-ročný spevák. 

"Chodili sme do lesa a pozerali sme, čo tam darebáci nechali, takže sme často mali také, že smreko-jedľo-borovicovník. Čiže každá vetvička trochu iná, pekne to voňalo, nám to stačilo. Ja som sa cítil dobre, že sme nezoťali žiaden strom a že sme vlastne pomohli prírode," dodal s humorom.

Ozdobovanie vianočného stromčeka je však výsostne jeho úloha. "Bratia čakajú na mňa. Nikto si nedovolí ozdobovať stromček, kým nie som doma, aby som ho ja ozdobil," uviedol Jaroš. "Ja som ten, ktorý rozhoduje, ktorá guľa, kde na stromčeku bude." Tradičné ozdoby, ktoré s rodinou vešajú na stromček každý rok, dopĺňa originálny kominár na špici stromčeka. "Máme takého kominára pre šťastie, toho máme už dlhé roky. A prišiel som k nemu tak, že keď sme boli na základnej škole, sme si s kamarátom menili ozdoby a on mi práve tohto kominára priniesol," dodal spevák. 

Darčeky má už známy SuperStarista nachystané dávno pred Vianocami. "Tento rok už mám pokúpené darčeky. Vyšiel mi jeden taký víkend, že si hovorím že mám voľno, čo budem teraz robiť, tak som zavolal kamarátovi, že poďme dneska nakupovať. Tak sme išli a pokúpil som darčeky mame a ostatným," povedal. 

Najoriginálnejší darček za posledné roky dostal od jedného zo svojich bratov, ktorý ho prekvapil motýľom vo fľaši. Jaroš je zberateľom motýľov a vždy túžil chytiť istý vzácny druh vidlochvosta. "Nikdy sa mi ho nepodarilo chytiť, tak som si ho vypestoval z húsenice, ktorú som našiel na fenikli, až sa mi doma vyliahol. Ale sused, žiarlivý, mi ho ukradol," zdôveril sa Jaroš. Brat mu následne na Vianoce daroval podobného motýľa vo fľaši, ktorý ale fungoval len na baterky. "Potriasol som fľašou a motýľ tam akože lietal. Bolo to pekné gesto," usmial sa spevák. 

K Vianociam Mira Jaroša neodmysliteľne patrí aj hudba a ani tento rok nebude výnimkou. "Robím skoro každé Vianoce nejaký vianočný koncert a som rád, že tento rok budem vystupovať v našej rodnej Tepličke nad Váhom," prezradil hudobník. Na vianočnom koncerte sa k nemu pridá i jeho kamarátka a zverenkyňa Dominika Mirgová, ktorej napísal texty k najnovšiemu albumu #Nová. "Veľmi sa tešíme, budú tam nejakí umelci z Tepličky, takže si budeme spievať koledy a tak," dodal. 

Vianoce slovenských celebrít: Najkrajšie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA, Facebook)
Herec Marián Miezga, ktorého televízni diváci poznajú najmä z relácie Partička či z obľúbeného Paneláku (2008), sa na Vianoce najviac teší najmä kvôli dvom synom Filipovi a Borisovi. "Ja som mal od detstva hlavne príjemné Vianoce, ktoré mi robili moji rodičia, takže ja sa snažím mojim deťom vyrobiť tie najkrajšie a najčarovnejšie Vianoce a vždy si prajem, aby na Vianoce padal sneh. Tak dúfam, že tento rok sa to podarí," uviedol. Kupovanie a balenie darčekov býva pre mužov často otrava, kvôli svojim chlapcom si však aj túto časť Vianoc známy herec obľúbil. 

"Tak, samozrejme, už sa teším, keď sa kupujú mojim deťom darčeky. Už sa teším, ako ich budú rozbaľovať. Samozrejme, že ich čo najviac zabalím, aby mali čo najväčšiu prácu ich rozbaľovať a trhať ten papier, na to sa strašne dobre pozerá," povedal s úsmevom. 

Na Štedrý deň sa Miezga snaží venovať výlučne svojej rodine. "Celý deň je už taký v kľude, snažím sa pripraviť, keď mi to čas dovolí, niečo aj dopredu, aby som naozaj nemal nejaký úplný zhon toho 24. a mohli sme sa vyhrať s deťmi, zapnúť tie žiarovky na stromčeku a mať s nimi štedrovečernú večeru a potom sa tešiť na to, ako im Ježiško prinesie darčeky," vysvetlil. 

Na sviatkoch obľúbeného herca najviac mrzí, že sa skončia prirýchlo a počas vianočného zhonu si to mnoho ľudí nestihne ani uvedomiť. Štedrý deň si preto snaží užiť čo najviac bez zbytočných stresov. "To je tá škoda, že on strašne rýchlo prebehne," povedal Miezga. "Ja sa snažím urobiť len tú najväčšiu pohodu a najpríjemnejšiu atmosféru, na to sa pamätám z detstva. Pre mňa je to také kúzelné. Človek, keď to naplní tou atmosférou, potom už rôzne iné materiálne veci sú úplne zbytočné," dodal. 

Vianoce slovenských celebrít: Najkrajšie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA, Facebook)
Herec a zabávač Ludwig Bagin, známy najmä z relácie Pošta pre teba, kde hľadá stratených priateľov či príbuzných, sa minulý rok pokúsil o vianočný rodinný experiment. "Je mi ľúto, že z maminej strany sa rodina tak zúžila, tak som povedal: Mami, čo budeme so starým otcom len traja, prečo by sme nemohli mať Vianoce spoločne? Tak sme sa minulý rok stretli ja, mama, otec, moja 'macocha' - otcova druhá manželka, môj starý otec a otcove tri dcéry - neviem, koľko je to ľudí, ale dosť," prezradil 36-ročný herec.

Rodičia obľúbeného 'poštára' sú rozvedení už vyše 30 rokov a jeho Vianoce boli stále rozdelené na dve časti. "Keďže moja mama a otcova druhá manželka sú momentálne veľmi dobré priateľky - moja mama je skvelá pedikérka a robí pedikúru všetkým otcovým deťom a manželke a popritom otcovi obidve ženy 'nakladajú', tak som navrhol, že by sme tie Vianoce mohli nejakým spôsobom spojiť," uviedol Bagin, ktorý jediný problém s veľkými Vianocami vidí v množstve darčekov, ktoré musí pre svojich blízkych prichystať. Minulý rok mu to podľa jeho slov s darčekmi veľmi nevyšlo, takže sa tento rok bude snažiť o nápravu. 

Svoju rodinu by však potešil novým rodinným prírastkom. Slobodný a momentálne nezadaný herec však v tomto smere nie je veľmi aktívny. "Už mi dávajú najavo, že by očakávali prírastok. A že ja som ten prvý, ktorý by s tým mohol začať, no už mi to hovoria asi tak 14-15 rokov, čiže už to začínam mať na zreteli. Tak hádam ďalšie Vianoce prinesiem rodine aj takýto darček," uviedol. 

Na Vianoce sa Ludwig Bagin teší počas celého adventu. "Kedysi som sa tak naivne tešil, kvôli darčekom samozrejme, ako každý iný, a teraz sa teším kvôli všeobecnej atmosfére a tomu všetkému, ako to cez tie Vianoce funguje," povedal herec, ktorý sa teší na stretnutia s kamarátmi i na pokojné chvíle s rodinou. 

Čo sa týka vianočného upratovania, to nie je Baginovou silnou stránkou. "Doma udržujem klasický neporiadok, čiže v tomto smere sa nepripravujem, ale povysávať by som si mohol, aj umyť riady konečne a hádam čo-to i poperiem," uviedol s humorom herec, ktorý už štvrtý rok rekonštruuje svoj bratislavský byt a tvrdí, že Vianoce má vždy, keď niečo prekvapivo objaví v hŕbach rôznych vecí rozložených po byte. "Ja mám Vianoce každý deň, lebo každý deň objavujem, čo mám kde odložené - od ponožiek cez tričká, cez nejaké veci, knihy a tak," povedal Bagin s úsmevom. 

Na Štedrý deň sa známy 'poštár' teší na viac či menej tradičné vianočné dobroty svojej mamy. Na štedrom stole nesmie chýbať klasická liptovská kapustnica, halászlé, oplátky s medom a cesnakom či zemiakový šalát s kaprom. "A ešte urobím s mamou zemiakovú kašu a tiramisu - bez toho nemôžu byť Vianoce," uzatvára Bagin. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu