Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Láska až za hrob: Gregorová splnila Brzobohatému posledné prianie!

Hana Gregorová na rozlúčke so svojím milovaným manželom Radkom Brzobohatým. Zobraziť galériu (15)
Hana Gregorová na rozlúčke so svojím milovaným manželom Radkom Brzobohatým.

PRAHA - Definitívne zbohom! Radoslav Brzobohatý (†79) náhle zomrel minulý týždeň v stredu. S hercom sa jeho rodina, kamaráti aj obdivovatelia lúčili tento piatok v strašnickom krematóriu. A hoci všetci smútili, umelec si žiadne slzy pri odchode neprial. Vdova Hana Gregorová (60) to zdôraznila aj vo svojom príhovore, počas ktorého sa aj ona sama snažila všemožne udržať emócie na uzde. Milovanému manželovi tak splnila pri jeho ceste do neba aj posledné želanie.

Česká umelecká obec v piatok prežívala obrovský smútok. V strašnickom krematóriu sa totiž konala rozlúčka s legendárnym hercom Radoslavom Brzobohatým. Obrad bol definitívnou bodkou za jeho životom a mnohí si až vtedy uvedomili, že navždy odišiel. 

Nečakané úmrtie znamenalo najväčšiu ranu pre jeho rodinu - manželku Hanu Gregorovú, syna Ondřeja a nevlastnú dcéru Rolu. Vdova však napríklad dokázala pozbierať toľko síl, aby ako jediná pred Brzobohatého rakvou prehovorila. „Radek nenávidel pohreby z hĺbky svojej duše. Ak sa vám bude chcieť zasmiať, tak sa smejte. Netrúchlite. On vždy hovoril, že sa máme baviť, veseliť a oslavovať,” povedala v sále. 

Ako nám prezradila aj v exkluzívnom rozhovore pred rozlúčkou, Radek si prial veselé posledné zbohom. „Želal si, aby sa nenariekalo. Vravel mi, aby sme vtedy oslavovali a nesmútili, pretože sa na nás bude dívať zhora,” povedala nám slovenská herečka. A ona sama sa tieto inštrukcie snažila dodržať. 

Pri príchode do sály bolo vidieť, že rodina je svojou stratou zdrvená. Napriek tomu sa Hana a Ondřej premáhali, aby neronili slzy. Spoločný syn dlhoročných manželov sa dokonca pri videoprojekcii životných okamihov svojho otca občas aj usmial. Gregorová 40-minútovú rozlúčku pretrpela s takmer kamenným výrazom. Podarilo sa jej takto splniť posledné prianie milovaného muža.

Viac podrobností o poslednej rozlúčke s legendárnym hercom nájdete TU!

Radoslav Brzobohatý náhle zomrel v stredu 12. septembra, len deň pred svojimi 80. narodeninami. Rodák zo slovenských Vrútok pochádzal z hudobnej a námorníckej rodiny. Po štúdiách na pražskej DAMU zakotvil v Divadle na Vinohradoch, kde zostal viac ako 30 rokov. 

Prvú veľkú vlnu popularity Brzobohatému priniesla rola Martina Edena v televíznej adaptácii románu Jacka Londona Cesta řeky k moři (1966). V 60. rokoch minulého storočia zažiaril aj v komédii Ladislava Rychmana Dáma na kolejích (1966) či vo vojnovej snímke Martina Friča Hvězda zvaná Pelyněk (1964). Diváci si ho môžu pamätať aj z populárneho seriálu F. L. Věk (1970).

On sám za svoje najväčšie úspechy považoval výkony vo filmoch Atentát (1964), Ucho (1970) a Všichni dobří rodáci (1968). Brzobohatý sa oženil tri razy, pričom si vždy vybral za ženu herečku. S prvou manželkou - Jarmilou Kolářovou mal dcéru Radanu, druhý raz sa oženil s Jiřinou Bohdalovou a tretia manželka Hana Gregorová mu porodila syna Ondřeja. S Gregorovou v roku 2004 založili Divadlo Radka Brzobohatého.  

.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu