Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Posledné zbohom slovenskej speváčke: Po 3 mesiacoch od tragédie!

Kapela Noisecut sa so svojou nebohou speváčkou Betty Majerníkovou rozlúči spomienkovým koncertom. Zobraziť galériu (6)
Kapela Noisecut sa so svojou nebohou speváčkou Betty Majerníkovou rozlúči spomienkovým koncertom. (Zdroj: SITA)

PIEŠŤANY – Život speváčky a výtvarníčky Betty Majerníkovej († 33) vyhasol pri tragickej autonehode koncom mája tohto roka. Mladá mamička zišla so svojím autom z cesty a nabúrala do stromu. Členovia kapely Noisecut, v ktorej brunetka pôsobila, sa rozhodli, že si uctia jej pamiatku rozlúčkovým koncertom.

Dajú jej zbohom! Presne 10. augusta sa na piešťanskom letisku koná ďalší ročník hudobného festivalu Grape. Skupina Noisecut tam mala vystúpiť v plnej zostave, ich speváčka Betty Majerníková však v máji tohto roka tragicky zahynula. Mužská časť kapely na podujatí ale napokon vystúpi. Chalani sa rozhodli, že vystúpenie bude formou rozlúčkového koncertu s interpretkou.

„Spomínaný festival je náš najobľúbenejší. Hrali sme na prvom ročníku a dostali sme pozvanie aj tento rok. Plánovali sme sa na piešťanské letisko vrátiť v plnej sile s novým programom k aktuálnemu albumu Háj & Lov. Betkin odchod však všetko zmenil," hovorí Erik "Losos" Horák, autor hudby kapely Noisecut.

Skupina zahrá prierez toho najlepšieho, čo spoločne s Majerníkovou v posledných rokoch vytvorili. Priaznivci hudobného zoskupenia si budú môcť vypočuť aj songy z posledného albumu, ktoré naživo ešte nikdy nezazneli. „Chceme si dôstojne uctiť Betkinu pamiatku a zároveň sa rozlúčiť s fanúšikmi. Je nám nemiernou cťou, že nás prídu za mikrofónom podporiť štyri skvelé speváčky - Ema Brabcová, Slivka, Zdenka Predná a Katka Koščová," dodal Horák.

V areáli festivalu bude vytvorené aj spomienkové miesto s pamätnou knihou, do ktorej budú môcť fanúšikovia vpísať svoje pocity, odkazy či spomienky. „Myslím si, že nápad takto príjemne si uctiť spomienku na Bety je pekný. Bola našou výbornou kamarátkou a veríme, že aj ona si to tam hore užije. Všetci budeme na ňu myslieť," doplnil Janči Trstenský za organizátorov Grape festivalu.

Na talentovanú speváčku a výtvarníčku sa spomínalo aj na nedávnej trenčianskej Pohode. Okrem pamätnej knihy si ju fanúšikovia mohli pripomenúť aj premietaní emotívneho videoklipu k skladbe Zem stíchla, ktorý je zostrihaný zo záberov patriacich rodine nebohej speváčky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu