Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VOĽBY 2020 Smer-SD a SNS sa v parlamente uchýlili k spolupráci s extrémistami, tvrdí strana Za ľudí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Hrozba pre Slovensko sa ukazuje v plnom svetle - fašisti, Smer- sociálna demokracia (SD) a Slovenská národná strana (SNS). Presne toto nám hrozí po voľbách a teraz sme to videli v priamom prenose. Takto reagoval predseda strany Za ľudí Andrej Kiska po tom, čo za otvorenie a program mimoriadnej schôdze parlamentu hlasovali poslanci Smeru-SD, SNS, Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽS NS) a časť nezaradených poslancov.

„Všetci tí, ktorí hovorili, že treba vrátiť našu krajinu späť ľuďom, musia byť po tom, čo dnes videli, zhrození. Je to výstražný prst pred voľbami,“ povedal Kiska.

VOĽBY 2020 Smer-SD a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Poslankyňa Veronika Remišová (Za ľudí) pripomenula, že Smer-SD a SNS dookola opakovali, že nikdy nepôjdu s fašistami. „Keď im však tečie do topánok, tak sa neváhajú uchýliť ku spolupráci s extrémistami. Vidíme, že vzniká koalícia, ktorá by Slovensko ničila ešte viac ako koalícia, ktorú sme tu mali,“ dodala.

VOĽBY 2020 Smer-SD a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nebyť hlasovania nezaradených poslancov okolo Ľubomíra Galka, ktorí pred časom odišli zo strany Sloboda a solidarita (SaS), schôdzu by sa nepodarilo otvoriť a ani odsúhlasiť jej program. Kiska označil hlasovanie týchto poslancov za obrovské prekvapenie a sklamanie. „Je vidieť, že je blízko k voľbám a ku populistickým metódam sa uchyľujú aj niektoré iné strany,“ poznamenal líder strany Za ľudí.

Na mimoriadnej schôdzi parlamentu, ktorá má pokračovať zajtra ráno o 09:00, budú zákonodarci rozhodovať o zvýšení rodinných prídavkov o sto percent, trinástom dôchodku pre penzistov, zrušení diaľničných známok pre autá do 3,5 tony a o Istanbulskom dohovore. O uvedených zákonoch, s ktorými prišli na poslednú chvíľu Smer-SD a SNS, majú poslanci rokovať v skrátenom legislatívnom konaní.

Viac o téme: Andrej KiskaVeronika RemišováZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu