Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VOĽBY 2020 Kandidát Za ľudí pod paľbou kritiky: Kampaň z obecných peňazí Spišského Hrhova

Vladimír Ledecký si vraj kampaň platil z obecných peňazí Zobraziť galériu (4)
Vladimír Ledecký si vraj kampaň platil z obecných peňazí (Zdroj: TASR – Jakub Kotian, Facebook/TIS)

BRATISLAVA - Starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký, ktorý v strane Za ľudí kandiduje na piatom mieste a ktorý je známym predovšetkým kvôli riešeniu rómskej problematiky v obci, čelí nepríjemnosti v kampani. Tú si totiž nemal platiť zo svojich peňazí, ale z obecnej pokladnice. Dosvedčujú to videá na obecnej stránke obce na Facebooku.

S tvrdením prichádza nezisková organizácia Transparency International Slovensko (TIS). "Starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký si robil predvolebnú kampaň prostredníctvom obecnej stránky na sociálnej sieti, upozornili nás na to viacerí čitatelia. Obec na svojom oficiálnom Facebooku zverejnila dve videá - jedno zhŕňa úspechy obce pod vedením Ledeckého, druhé predstavuje novú rozhľadňu s prominentným priestorom pre starostu," píše TIS vo svojej analýze. Ako dôkaz uvádzajú zverejnené videá na stránke obce.

VOĽBY 2020 Kandidát Za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Spišský Hrhov)

Po preštudovaní stránky obce sme aj my objavili videá, na ktorých vystupuje sám Ledecký a prezentuje svoje ambície, ktoré chce ešte v budúcnosti v rámci tejto obce dosiahnuť.

VOĽBY 2020 Kandidát Za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Spišský Hrhov)

Obec pomohla sumou 250 eur

"Videá obec podľa slov starostu svojpomocne vyrobila a zasponzorovala sumou 250 eur z obecného rozpočtu," píše TIS a dodáva, že obec dlhé mesiace žiadne sponzorované facebookové statusy nemala. Minulý týždeň - 10 dní pred voľbami - si však zrazu dva mala štedro zaplatiť. Doteraz už mali 83-tisíc videní.

Ledecký sa však bránil tým, že v príspevkoch nie je spomenutý názov jeho strany, ani fakt, že kandiduje. „Dal som si záležať, aby to tam nebolo spomenuté,“ povedal Ledecký s tým, že išlo o ďakovné video pre občanov, v ktorom hodnotí 20-ročné výsledky svojej práce. Ledecký totiž z funkcie starostu odchádza.

Nápad vraj nepochádzal od Ledeckého

TIS zároveň prízvukuje, že Ledecký po kritických ohlasoch inzerciu príspevkov zastavil. Pod príspevkom neziskovky sa navyše objavil komentár jedného z pracovníkov obecného úradu. V ňom sa priznávajú, že nápad natočiť sumarizačné video pre Ledeckého nebolo z jeho iniciatívy, ale z iniciatívy samotných zamestnancov úradu. "Mrzí nás, že táto snaha sa takto prekrútila," píše sa v komentári.

VOĽBY 2020 Kandidát Za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/TIS)

Viac o téme: KampaňSpišský HrhovVladimír LedeckýZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu