Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Americká armáda sa dištancuje od útoku v Sýrii

BAGDAD - Americká armáda sa dištancovala od útoku, ktorý si mal v Sýrii vyžiadať v nedeľu osem ľudských životov. "Mnohonárodné sily v Iraku ako celok nemajú informáciu o incidente, ktorý sa týka Sýrie," informovala v pondelok americká armáda agentúru AFP.

Sýrske médiá informovali, že americkí vojaci zastrelili v dedine niekoľko kilometrov od hraníc s Irakom osem civilistov, z toho štyri deti . Vojakov údajne do sýrskeho vnútrozemia dopravili americké bojové vrtuľníky. Podľa sýrskej štátnej agentúry SANA si Damask v súvislosti s incidentom predvolala amerických a irackých diplomatov.

Sýrske médiá informovali o nedeľnom útoku štyroch amerických helikoptér na sýrsku pohraničnú dedinu, pričom zahynulo osem civilistov. Ako uviedli, "americkí vojaci, ktorí vystúpili z helikoptér", zaútočili na rozostavanú civilnú budovu a strieľali na robotníkov. Štyri americké helikoptéry, ktoré narušili sýrsky vzdušný priestor asi o 16:45 miestneho času (14:45 SEČ), potom zo sýrskeho územia odleteli smerom do Iraku, uviedla sýrska tlačová agentúra SANA.

Podľa amerických veliteľov je Sýria hlavným tranzitným bodom pre zahraničných džihádistov prenikajúcich do Iraku. Washington obviňuje Damask, že tento problém ignoruje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu