Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

VIDEO Kábulom otriasol výbuch: Samovražedný útočník zobral osem životov, cieľom bol konvoj

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KÁBUL - Najmenej osem ľudí zahynulo a ďalších minimálne 25 osôb utrpelo zranenia pri silnom výbuchu, ku ktorému došlo dnes v afganskej metropole Kábul, kde sa odpálil samovražedný útočník v aute naloženom výbušninami. Informovala o tom agentúra DPA.

Cieľom útoku bol údajne konvoj vozidiel jednotiek NATO v Afganistane a došlo k nemu neďaleko amerického veľvyslanectva počas rannej dopravnej špičky. Od začiatku roka došlo v afganskej metropole k najmenej piatim veľkým bombovým útokom, pri ktorých zahynuli alebo utrpeli zranenia stovky civilistov a príslušníkov afganských bezpečnostných síl.

K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Podobné akcie v minulosti ale vykonalo islamistické hnutie Taliban, ktoré minulý týždeň ohlásilo začiatok svojej tradičnej jarnej ofenzívy. Za jej hlavný terč označilo práve zahraničné jednotky, ktoré pôsobia v krajine v rámci výcviku miestnych bezpečnostných zložiek a vykonávajú protiteroristické operácie. Taliban stál pred dvoma týždňami za útokom na základňu afganskej armády pri meste Mazáre Šaríf, kde zomrelo skoro 140 ľudí.

Viac o téme: VýbuchTerorizmusAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu