Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Brutálne besnenie samovrahov: Atentátnik sa odpálil v reštaurácii, ďalší zabíjali vojakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BAGDAD - Najmenej 14 ľudí dnes zahynulo a ďalších minimálne 27 osôb utrpelo zranenia pri samovražednom útoku, ku ktorému došlo v provincii Dhíkár, ležiacej južne od irackej metropoly Bagdad. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na irackú políciu.

Samovražedný útočník sa odpálil v reštaurácii nachádzajúcej sa pri diaľnici, ktorá spája Bagdad s juhoirackými provinciami. Reštauráciu údajne často navštevujú príslušníci šiitských polovojenských oddielov bojujúcich proti sunnitským militantom z extrémistickej organizácie Daeš.

Provincia Dhíkár leží približne 300 kilometrov juhovýchodne od Bagdadu. K útoku došlo len niekoľko hodín po tom, ako pri dvoch samovražedných útokoch v Bagdade a jeho okolí zahynulo desať irackých vojakov.

Atentátnici zabili najmenej deväť vojakov

Najmenej deväť príslušníkov irackej armády zahynulo dnes pri dvoch samovražedných bombových útokoch, ku ktorým došlo v irackej metropole Bagdad a jej okolí. Informovala o tom agentúra AP.

K horšiemu z oboch útokov došlo v severovýchodnej časti Bagdadu, kde samovražedný útočník narazil s vozidlom naloženým výbušninami do bezpečnostného kontrolného stanovišťa. Pri následnom výbuchu zahynulo šesť vojakov a ďalších 13 osôb utrpelo zranenia.

Ďalší samovražedný atentátnik zaútočil na veliteľstvo polovojenských oddielov v meste Mišahda ležiacom približne 30 kilometrov severne od Bagdadu. Útok si vyžiadal životy troch vojakov a zranenia ďalších desiatich.

K útokom došlo v čase, keď extrémistická organizácia Daeš ustupuje na viacerých frontoch v Iraku a Sýrii, kde predtým ovládla rozsiahle územia a založila samozvaný kalifát.

Viac o téme: Irak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu