Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mníška sa ocitla v pazúroch islamistov: Tá kresťanská zradkyňa svoje činy oľutuje!

Beatrcie Stocklyová
Beatrcie Stocklyová (Zdroj: SITA)

BAMAKO - Teroristická organizácia al-Káida v islamskom Maghribe (AQIM) zverejnila videozáznam zachytávajúci švajčiarsku rádovú sestru Beatrice Stocklyovú, ktorú militanti uniesli pred takmer troma týždňami na severe Mali.

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na organizáciu SITE monitorujúcu aktivity militantov. Na osemminútovom videozázname Stocklyová, ktorá sa stala obeťou únosu aj v roku 2012, hovorí, že video bolo nakrútené 19. januára. Jeho pravosť však nebolo možné nezávisle overiť. 

"My al-Káida v islamskom Maghribe, v tejto saharskej oblasti, vyhlasujeme, že sme zodpovední za únos kresťanskej zradkyne Beatrice Stocklyovej, ktorá svojou prácou odviedla mnohých z košiara islamu tým, že ich nalákala na odrobinky svetského života?" hovorí na videu po anglicky bojovník z AQIM. 

Zverejnením videa militanti po prvýkrát priznali, že za únosom Stocklyovej stojí práve AQIM. Video obsahujúce podmienky prepustenia Stocklyovej, ktorá pôsobila ako misionárka v meste Timbuktu, je podľa agentúry Reuters dôkazom o zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácii na severe Mali. 
Za prepustenie švajčiarskej misionárky žiadajú militanti prepustenie svojich spolubojovníkov väznených v Mali, ako aj Ahmada Mahdího Fakího, ktorý sa pred Medzinárodným trestným súdom (ICC) v holandskom Haagu zodpovedá zo zničenia desiatich historických budov vrátane mauzóleí a mešity v Timbuktu. 

Viac o téme: Beatrcie Stocklyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu