Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dánsko vyzvalo svojich občanov, aby necestovali do Tuniska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KODAŇ - Dánsko vyzvalo dnes svojich občanov, aby okrem nevyhnutných prípadov necestovali do Tuniska, kde trvá vysoké riziko teroristických útokov. Informovala o tom agentúra AP.

Dánske ministerstvo zahraničných vecí výzvu bližšie nekonkretizovalo, avšak Dánsko väčšinou v otázkach cestovných odporúčaní nasleduje Britániu. Tá vo štvrtok vyzvala svojich občanov, aby v dôsledku "vysokej pravdepodobnosti" útoku extrémistov opustili Tunisko, a to aj napriek zvýšeným bezpečnostným opatreniam, ktoré tuniská vláda prijala. 

Po útoku z 26. júna, keď islamský extrémista zastrelil v hotelovom komplexe v tuniskom prímorskom letovisku Súsa 38 turistov, väčšinou Britov, dánske cestovné kancelárie okamžite zrušili všetky lety do tejto obľúbenej turistickej destinácie. 

Možnosť teroristických útokov v Tunisku dnes potvrdilo aj Fínsko, ktoré ale svojim občanom nedalo negatívne odporúčanie. Fínske ministerstvo zahraničných vecí však varovalo, že tuniské úrady "nie sú schopné dostatočne zaručiť bezpečnosť v turistických destináciách".

Viac o téme: DánskoTunisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu