Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prečo banky radikálne sprísnili podmienky pôžičiek?

ilustračné foto
ilustračné foto

Chcem sa opýtať prečo banky sprísnili tak radikálne podmienky pôžičiek? Uvažujem o hypotéke, ale keď sme sa boli informovať v dvoch bankách ich ponuky sa nám nepáčili. Pred dvomi rokmi sme chceli kúpiť byt a vtedy to bolo ďaleko lepšie. Škoda, že to nevyšlo. Ale veď banky vraj nemajú problémy? Bude to trvať ešte dlho, takýto prístup?

Zmeny v podmienkach bánk v čase finančnej krízy sú prirodzené. Nesúvisia s doterajšími výsledkami ale sú reakciou na očakávaný stav ekonomiky. Preto od začiatku roku banky 2009 sprísnili úverové podmienky. Od klientov dnes vyžadujú väčšiu mieru zabezpečenia. V

 súčasnej situácii je tento postup nevyhnutným opatrením, pretože banky vychádzajú aj z faktu, že rast nehnuteľností na Slovensku sa zastavil a môžu aj klesať. Keďže je riziko, že cena založenej nehnuteľnosti časom klesne, musia to premietnuť do sprísnenia podmienok na poskytnutie úveru. Pretože, očakávané spomalenie rastu ekonomiky znamená pre banky väčšie riziko, že dlžníci nebudú vedieť splácať úvery.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu