Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

V Poprade zamrzol čas: Peter urobil FOTO záhady, pre ktorú je mesto ľuďom na smiech

Vianočná nostalgia?!
Vianočná nostalgia?! (Zdroj: Peter, tip čitateľa)

POPRAD – Známu pieseň Každý deň budú vraj Vianoce pozná snáď každý Slovák, no len Popradčania vedia, čo to znamená, keď sa jej slová do bodky naplnia. Peter nám do reakcie poslal fotografiu výjavu, na ktorý sa už nedokázal pozerať.

Vaše tipy

Vie mi niekto povedať, prečo ešte stále nikto neodmontoval vianočnú výzdobu v meste Poprad, keď je dnes už 12. februára, čo je už takmer 2 týždne po tom, ako bola vypnutá?“ pýta sa Popradčan, ktorý nám do redakcie poslal bizarnú fotografiu ako dôkaz. „To nedokáže vedenie mesta zabezpečiť jej demontáž? Alebo si ani nevšimlo, že výzdoba ešte stále stojí tam, kde ju nainštalovali? To nikomu nevadí, že sa z Popradu stal veľký cirkus a sme už každému na smiech?“ dodal rozhorčený Peter. Zabudnutá výzdoba sa nachádza v Poprade na sídlisku Juh na ulici Ludvíka Svobodu v strede kruhového objazdu pri budove bývalých telekomunikácií.

Rasťo si kúpil známe ryžové chlebíčky na FOTO a razom ho prešla chuť: Som z toho jeleň!

Ako Topky informoval hovorca mesta Poprad, Marián Galajda, s demontážou vianočnej výzdoby sa začalo 10. 2. 2016. Vzhľadom na unikátny rozsah vianočnej výzdoby v meste Poprad potrvá jej demontáž niekoľko dní.“ Výzdoba svietila až do konca januára a zhasla 31. januára o 23.00 h. Dlhodobejšie ponechanie vianočnej výzdoby vychádzalo v ústrety aj zahraničným návštevníkom, ktorí v podtatranskom regióne dovolenkovali až do polovice januára. „Dôležitým faktom, kvôli ktorému bola výzdoba ponechaná v prevádzke presne do konca januára, bolo zároveň zistenie presnej mesačnej spotreby elektrickej energie pre potreby budúceho efektívnejšieho nastavenia výzdoby,“ uvádza sa na stránke mesta s dodatkom, že sa podľa niekdajších tradícií vianočná výzdoba v domácnostiach nechávala až do Hromníc, teda do 2. februára.  

V Poprade zamrzol čas:
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Peter, tip čitateľa)

Viac o téme: Vianočná výzdobaPoprad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu