Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Otrasná noc čínskeho cestovateľa v Trnave: To, čo sa mu stalo u nás, nezažil nikde v Európe!

Sean Yuen nebude mať na Trnavu dobré spomienky.
Sean Yuen nebude mať na Trnavu dobré spomienky. (Zdroj: FB/Sean Snufkin Yuen, SITA)

TRNAVA - Sean Yuen pochádza z Hongkongu a už viac ako rok spoznáva Európu prostredníctvom svojho bicykla. To, čo sa mu však prihodilo pred dvomi týždňami po príchode na Slovensko, zatiaľ v civilizovanej krajine nezažil. Po tom, čo si rozložil stan v zalesnenej časti blízko obytnej štvrte v Trnave, prišli k nemu štyria muži a znepríjemňovali mu pobyt, ako sa len dalo. O svoj príbeh sa podelil nielen vo svojom profile na Facebooku, ale aj v médiách. Jeho zverejnením chce vraj docieliť, aby sa Slováci začali k cudzincom lepšie správať.

Vaše tipy

Sean pravdepodobne tak ľahko nezabudne na 12. september tohto roka, kedy sa večer po odbicyklovaní 120 km dostal do Trnavy a za miesto na prenocovanie si vybral malý lesík pri sídlisku Družba, ktorý je natoľko vzdialený od centra, že by tu nemal nikomu prekážať.

Rozložil si stan, uvaril zdravé jedlo, no len čo doumýval hrniec, zrazu na neho niekto zvonku zakričal. Vystrčil teda hlavu von zo stanu, aby zistil čo sa deje a díval sa na muža, ktorý na neho hovoril po slovensky, čomu vôbec nerozumel. Preto mu iba po anglicky povedal, aby ho nechal na pokoji a zavrel stan.

O desať minút neskôr prišla na miesto skupinka štyroch výtržníkov. Najprv od nich dostal kopanec do čela a stále sediac s hviezdičkami pred očami, počul, ako sa trhá látka na stane a slová o prisťahovalcoch. "Nie som prisťahovalec!!! Som Číňan, z Číny," bránil sa Sean. Po tom, čo muži zbadali bicykel, mu povedali dvakrát prepáč a tým bolo pre nich všetko vybavené.

"To je európska dohoda s imigrantmi??? Proste ich kopnúť a zničiť ich stany??? Tak necivilizované a podradné! Mimochodom, ak by som bol naozaj prisťahovalec, nikdy by som nechcel zostať na Slovensku!," napísal vo svojom príspevku Sean, ktorého peripetie sa tým neskončili.

Počas toho, ako si zašíval stan, sa jeden z hulvátov vrátil a "začal sa ma pýtať hlúpe otázky so svojou strašnou angličtinou". "Chceš sex?" "Nie!!" "Máš cigaretu?" "Nie, ja nefajčím." "A potom ešte nejasné žiadosti a odpovede, nakoniec som si uvedomil, že chce "požičať" môj bicykel, ísť späť domov a zajtra ráno mi ho "vrátiť. Našťastie som bicykel zamkol o strom, takže si ho nemohol vziať. Nemohol som viac vystáť jeho nezmysly, a tak som vyšiel zo stanu v spodnej bielizni. Láskavo som mu povedal: Nepožičiam ti bicykel a prosím choď domov."

 

I am grateful last night because I smartly deal with a group of drunk gangsters who wanted to hassle and even rob...

Posted by Sean Snufkin Yuen on 13. september 2015

Zdalo sa však, že mužovi sa jeho nápad veľmi nepozdáva, preto Sean zdvihol hlas a začal na neho kričať:  "Bež domov! Nedám ti môj bicykel. Musím sa vyspať! Zmizni mi z cesty.. !!!" Táto metóda síce zabrala, ale gauner mu stihol na rozlúčku ešte pohroziť: "Pamätaj na mňa, prídem znova ...."  Sean tvrdí, že si ešte čo to pamätá z bojového umenia, ktoré sa naučil predtým, ako odišiel z Hongkongu, ale bolo by hlúpe zotrvávať na mieste, ktorého polohu poznajú štyria nahnevaní Slováci v presile.

Do troch minút všetko zbalil a ešte videl, ako sa gauneri blížia, ale to už šliapal do iného smeru a radšej sa ani neobzeral. Nakoniec sa po polnoci usadil v záhrade, ktorá je v strede niekoľkých obytných blokov, kde ho nikto nevidel, ale zároveň by mohol zakričať o pomoc. O šiestej ráno bol už hore a pobral sa preč. 

Z nepríjemného zážitku mu vraj vyplynulo niekoľko ponaučení:

1. Naučte sa nejaké bojové umenie, nikdy neviete, kedy ho budete musieť použiť.

2. Vybrať sa na cesty s priateľom je veľké plus, nestretne sa s takýmto obťažovaním alebo problémami, ako keď ste sám.

3. Nepite alkohol a neberte drogy, oboje vám spomalí myseľ aj pohyby a vyzeráte ako idioti.

4. Neudierajte, pokým váš súper nezačne ako prvý, takto môžete tvrdiť, že ste sa len bránili.

"Vďaka gangstrom mám zaujímavý príbeh z cesty. Vďaka Bohu, že som nebol zranený ani nič nestratil. Naozaj musím venovať väčšiu pozornosť pri voľbe miesta na kempovanie v takýchto "nie-tak-civilizovaných" krajinách," dodal na záver.

Našťastie Sean nebude na Slovensko spomínať len v zlom. Po tom, čo sa premiestnil do Bratislavy, ho hostitelia pozvali na Night run. Desať kilometrov sa mu podarilo aj po prebdenej noci a v sandáloch odbehnúť za 49 minút. Napriek tomu, že sa behu nevenuje, za svoj dobrý výkon vraj vďačí pravidelnému cvičeniu jogy a zdravej výžive.

 

I am grateful today that after my last shitty night in Trnava, I arrived today the Slovak capital Bratislava. And after...

Posted by Sean Snufkin Yuen on 13. september 2015
Viac o téme: CestovateľTrnavaSean Yuen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu