Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Peter Nágel, novým programovým riaditeľom Art Film Fest

Peter Nágel
Peter Nágel

Novým programovým riaditeľom medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest Trenčianske Teplice - Trenčín sa od januára 2009 stal filmový publicista a profesionál Peter Nágel.

Peter Nágel je absolventom žurnalistiky Univerzity Komenského v Bratislave. Založil prvé ponovembrové filmové periodikum na Slovensku Film Fan, kde v rokoch 1991 až 1995 pôsobil ako šéfredaktor. Vo vedúcich pozíciach pracoval neskôr aj v týždenníkoch Eurotelevízia a TV Komplet. Po krátkom pôsobení v Slovenskom filmovom ústave (1989-1990) inicioval v roku 1992 vznik prvého medzinárodného filmového festivalu v Slovenskej republike pod názvom MFF FORUM, ktorého bol dva roky riaditeľom a následne programovým riaditeľom až do roku 1997. V roku 1999 sa stal spoluzakladateľom Medzinárodného filmového festivalu Bratislava, kde až do decembra 2008 zastával funkciu programového riaditeľa. Ako filmový profesionál sa zúčastňuje prestížnych filmových prehliadok a spolupracuje s viacerými slovenskými médiami. Bol členom medzinárodných porôt niekoľkých festivalov.

Po úspešnom desaťročnom období pri bratislavskom filmovom festivale sa rozhodol viesť programový tím v Art Film Fest Trenčianske Teplice -Trenčín. „Už nejaký čas som rozmýšľal o zmene a inšpiratívna ponuka Art Film Fest moje rozhodnutie len urýchlila“, povedal Nágel. „Myšlienka, ktorá ma oslovila, je jednoznačná: dať tomuto festivalu osobitý charakter a posilňovať jeho domáci i medzinárodný kredit, aby sa z tohto festivalu stalo ešte príjemnejšie, neprehliadnuteľnejšie a viac rešpektované kultúrno-spoločenské podujatie v Slovenskej republike“, dodal nový programový riaditeľ Medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest, Peter Nágel.

Viac informácií o nadchádzajúcom medzinárodnom festivale Art Film Fest sa dozviete na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočni v priebehu mesiaca marec 2009.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu