Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rihanna prepísala históriu!

Rihanna Zobraziť galériu (8)
Rihanna (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Na čelo britského singlového rebríčka sa dostala barbadoská speváčka Rihanna so skladbou What’s My Name, v ktorej hosťuje kanadský rapper Drake. Stala sa tak vôbec prvou ženskou sólovou interpretkou v histórii UK Chartu, ktorej single sa v piatich po sebe nasledujúcich rokoch umiestnili na prvom mieste.

Pred ňou sa to podarilo len jedinému sólovému interpretovi a tým bol v 50. rokoch minulého storočia Elvis Presley. Stále iba 22-ročná speváčka sa v roku 2007 umiestnila na prvom mieste so skladbou Umbrella, v roku 2008 s Take A Bow, o rok neskôr hosťovala v singli Run This Town amerického rappera Jay-Z a vlani sa dostala na vrchol rebríčka s piesňou Only Girl (In The World), ktorá sa v aktuálnom vydaní UK Chartu nachádza na deviatej priečke. Rihanna má okrem toho v Top 10 aj tretie zastúpenie, keď na 10. priečke figuruje pieseň Davida Guettu Who's That Chick, v ktorej Barbadosanka hosťuje.

Rihanna vytlačila z prvej na druhú pozíciu víťaza súťaže X Factor Matta Cardlea a jeho singel When We Collide, ktorý je coververziou piesne škótskej skupiny Biffy Clyro. Tretiu priečku obhájila americká hip-popová skupina The Black Eyed Peas s piesňou The Time (Dirty Bit). Z jedenástej pozície sa až na štvorku dostala speváčka Katy B so skladbou Lights On, v ktorej hosťuje rapperka Ms Dynamite.

Prvú päťku uzatvára pieseň Do It Like A Dude skladateľky a speváčky Jessie J, ktorej minulý týždeň patrila až 18. pozícia. K postupu 22-ročnej rodáčky z Redbridge prispel aj fakt, že ju redaktori BBC minulý týždeň zvolili za hudobného nováčika roka 2011.

Informáciu zverejnila webová stránka www.theofficialcharts.com.

Britský rebríček singlov (2. januára 2011 - 8. januára 2011):

1. Rihanna featuring Drake - What’s My Name

2. Matt Cardle - When We Collide

3. The Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)

4. Katy B featuring Ms Dynamite - Lights On

5. Jessie J - Do It Like A Dude

6. Ellie Goulding - Your Song

7. Katy Perry - Firework

8. Far East Movement featuring The Cataracs & Dev - Like A G6

9. Rihanna - Only Girl (In The World)

10. David Guetta featuring Rihanna - Who's That Chick

 

Rihanna - What's My Name?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu