Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Pri zrážke tankera unikli do vody hektolitre ropy

Tanker sa zrazil s nákladným člnom Zobraziť galériu (4)
Tanker sa zrazil s nákladným člnom

HOUSTON - Tisícky hektolitrov ropy uniklo do mora na severe Mexického zálivu po sobotňajšej zrážke tankera s nákladným člnom. Neboli hlásené žiadne zranenia, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním na americkú pobrežná stráž.

Tanker Eagle Otome viezol náklad ropy do rafinérie americkej spoločnosti Exxon Mobil v Texase, keď sa zrazil s nákladným člnom v prístave Port Arthur východne od amerického Houstonu na juhovýchode Texasu. Do mora uniklo odhadom asi 450.000 galónov (približne 17.000 hektolitrov) ropy. Kvôli výparom úrady odporučili ľuďom v okolí prístavu, aby nevychádzali z domov, asi 12 osôb muselo vyhľadať úkryt. Výpary sa podarilo rýchlo rozptýliť.

Loď podľa posádky viezla 80.000 barelov ropy. Odhadované rozliate množstvo zodpovedá 11.000 barelom. Podľa niektorých miestnych úradníkov však do vody neunikol obsah viac ako1000 barelov.

Vodný kanál, ktorým tankery privážajú ropu do rafinérie v Port Arthur a v meste Beaumont, zostal v sobotu večer miestneho času uzatvorený.

Zostávajúcu ropu z poškodeného tankera prepraví ďalšia loď. Z vodného kanála by malo byť plavidlo odstránené začiatkom budúceho týždňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu