Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Chcete uloviť ženu? Tancujte ako Travolta!

John Travolta
John Travolta

LONDÝN - Okázalé tanečné gestá hollywoodskeho herca Johna Travoltu v kultovom filme Horúčka sobotňajšej noci zaručene pritiahnu nežné pohlavie. Naopak iné tanečné štýly môžu byť smiešne alebo pre ženy úplne nepriťažlivé, zistili britskí vedci. Pozrite sa, ktoré su to.

Experti študovali tanečné techniky voľného štýlu obvykle používané mužmi v nočných kluboch, aby zistili, čo najskôr zaujme prizerajúce sa ženy, napísal britský denník The Sunday Telegraph.

Psychológ Peter Lovatt z univerzity v Hertfordshire mieni, že tance na diskotékach sú moderným ľudským ekvivalentom nahováracích rituálov, ktoré používají vtáci či ďalšie zvieratá. "Ide len o našu schopnosť komunikovať pomocou tanca," uviedol. "Prečo tancujeme určitým spôsobom, je dôsledok evolúcie. Ako poukazoval Darwin, tanec je trochu ako nahovárací rituál, ktorý má za cieľ zachytiť pozornosť kvalitného jedinca opačného pohlavia," dodal.

Vedci napríklad zistili, že prehnané "ocinkovské" tancovanie, ako ho predvádzal napríklad David Brent v televíznom seriáli Kancelária, je najmenej príťažlivé. Ďalší štýl, ktorý u žien nemá šancu, je "šupák", kedy hanbliví muži prenášajú váhu z nohy na nohu a pohyb doplnia občasným zakrúžením rukami.

 

Takto to určite nerobte! (David Brent v seriáli Kancelária)

 

Vysoko koordinované a komplexné tanečné pohyby, ako ich predviedol Travolta v známom diskofilme, sú tými najatraktívnejšími.

 

Toto je ten správny spôsob! (John Travolta v Horúčke sobotňajšej noci)

Rada pre nesmelých:

Pre tých, ktorí tancujú len nenápadne, je najlepším riešením pridať pár gest. Neočakávané pohyby pritiahnu pohľady okolia, radia experti. Naopak výrazné tanečné gestá, kedy ruky a nohy lietajú po šírom okolí, sú veľmi neatraktívne. Tu je jednoduchá rada - ubrať.

Lovatt tak isto tvrdí, že nie každý tanec má za cieľ učiniť muža atraktívnejším, niekteré vraj skrývajú iné významy. "Hip hop obsahuje veľké množstvo rozsiahlych, asymetrických a na prvý pohľad náhodných pohybov, takže jasne vyjadruje dominanciu. Klasické tance sú zložitejšie, pretože obsahujú starostlivo predpísané pohyby," vysvetlil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu