Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Radikáli z Česka a Maďarska rokujú v reštaurácii UFO

Bratislava - Traja zástupcovia nacionalistickej maďarskej strany Jobbik a štyria z českej Národnej strany rokujú v známej bratislavskej reštaurácii UFO nad Novým mostom.

Rokujú vo vyhradenom priestore, kde sa dostala aj časť novinárov. V reštaurácii by nemali byť policajti. Niekoľko novinárov sa do reštaurácie nedostalo.

V krátkom čase by mal prísť medzi nich hovorca policajného zboru Martin Korch, ktorý má informovať o opatreniach polície. Radikálna politická strana Jobbik nemá zastúpenie v maďarskom parlamente.

Na Slovensku je známa najmä založením Maďarskej gardy. Organizácia podobného charakteru - Slovenská pospolitosť bola u nás zakázaná a rozpustená.

Česká Národná strana upozornila na seba napríklad v júni, keď sa jej členovia objavili pred jednou z karlovarských škôl, kde vraj chceli zabrániť útokom rómskych detí na školákov.

Jej členovia sú obviňovaní z toho, že sa zúčastnili na napádaní pochodujúcich homosexuálov v Brne. V marci zverejnila na svojej internetovej stránke kontroverzný protiislamský film holandského krajne pravicového politika Geerta Wildersa.

Českí a maďarskí nacionalisti v Bratislave
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu