Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Tajomstvo francúzskej kuchyne je v jemnej chuti

Jean Luc Rocha Serralheiro je jedným z najlepších kuchárov na svete.
Jean Luc Rocha Serralheiro je jedným z najlepších kuchárov na svete.

BRATISLAVA - Jeden z najlepších francúzskych kuchárov Jean Luc Rocha Serralheiro pricestoval na Slovensko, aby tu predviedol svoje gastronomické umenie.

Výkonný šéfkuchár hotela Cordellian - Bages v mestečku Pauillac je držiteľom najvyššieho francúzskeho titulu Meilleur Ouvrier de France (MOF) v oblasti kuchárskeho umenia. Titulom jednej z najnáročnejších kuchárskych súťaží sa v súčasnosti môže pochváliť iba skutočná špička v tomto odbore. Vynikajúci kuchár pochádzajúci z Portugalska v kuchyni vyrastal. Jeho rodina prijímala počas víkendov 40 až 50 hostí, ktorým bolo treba navariť.






Veľa času trávil i v blízkej pekárni. Kuchársku kariéru odštartoval po absolvovaní hotelovej akadémie. Serralheiro okrem iného varil aj pre francúzskeho prezidenta v Elyzejskom paláci v Paríži, pripravil špeciálne menu pre Michaila Gorbačova a svoje kulinárske schopnosti predviedol aj rôznym filmovým a televíznym hviezdam. V Bratislave bude variť do 5. marca v Camouflage Restaurant, kam si priviezol vlastné suroviny ako napríklad papričky priamo z Jamajky, či špeciálne chaluhy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu