Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO šokuje: Policajti dobili Jonathana (†26) na smrť!

Šesť policajtov v helmách s obuškami a štítmi hodilo do cely ohlušujúcu petardu a potom sa vrhlo na mladíka
Šesť policajtov v helmách s obuškami a štítmi hodilo do cely ohlušujúcu petardu a potom sa vrhlo na mladíka (Zdroj: YouTube)

ANTVERPY – Belgičanmi otriasla televízna reportáž, ktorá vo štvrtok večer ukázala, ako istý mladý muž zomrel v roku 2010 v policajnej cele na predmestí Antverp v dôsledku policajného násilia.

Belgická ministerka vnútra Joëlle Milquetová dnes označila za škandalózny a neprijateľný nielen samotný čin, ale aj to, že za neho doteraz nebol nikto potrestaný. Prípad začal ráno 6. januára 2010, kedy sa Jonathan Jacob (†26) na ulici obrátil na policajnú hliadku so žiadosťou o pomoc. Ako nadšenec do posilňovania sa stal závislým od amfetamínov a v ten deň trpel abstinenčnými príznakmi. Policajti ho odviedli na psychiatriu, ktorá muža odmietla prijať pre jeho zjavnú agresivitu. Mladík, ktorý sa medzitým vyzliekol donaha, tak skončil v malej policajnej cele.

Prokuratúra nariadila polícii muža znehybniť, aby mu lekár mohol pichnúť upokojujúcu injekciu. Polícia k tomu privolala zásahovú jednotku, ktorej príslušníkom sa hovorí "Rambo". Šesť policajtov v helmách s obuškami a štítmi hodilo do cely ohlušujúcu petardu a potom sa vrhlo na mladíka. Jeden z nich mu zasadil päť rán päsťou. Jacob sa prestal hýbať a lekár konštatoval, že zomrel na vnútorné krvácanie, ktoré vyvolal tvrdý policajný zásah.

Miestni politici a médiá odsúdili vtedajší policajný zákrok ako "úplne neprimeraný". Belgická justícia sa rozhodla stíhať policajta, ktorý mladíka bil, a predstaviteľa psychiatrického centra, ktoré sa o muža závislého na práškoch odmietlo postarať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu