Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragikomickí policajti: Cúvaním zrazili ženu na priechode, zastavil ich až výkrik!

Policajti ženu po tom, ako do nej nacúvali, ratovali
Policajti ženu po tom, ako do nej nacúvali, ratovali (Zdroj: YouTube)

KLADNO - Nemohol veriť vlastným očiam! Na pohľad, ktorý sa minulý týždeň vo štvrtok naskytol českému vodičovi, tak skoro zrejme nezabudne. Kamerou, ktorú mal upevnenú na palubnej doske, sa mu podarilo zachytiť scénku ako vystrihnutú z policajnej tragikomédie. Nešikovní muži zákona priamo pred ním zrazili ženu na priechode pre chodcov! Počas nehody navyše na „zebre“ cúvali, čo cestný zákon striktne zakazuje! Ten by mali muži s heslom „pomáhať a chrániť“ ovládať dokonale, nie vždy je to však pravda.

Prípadom nešikovných policajtov sa teraz zaoberá Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIBS), ktorá ho preveruje pre podozrenie z ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Vyšetrovanie podľa hovorkyne GIBS Radky Sandorovej potrvá niekoľko týždňov.

Incident sa podľa hovorkyne stal vo štvrtok 11. októbra, bližšie podrobnosti kvôli pokračujúcemu vyšetrovaniu neoznámila. K nehode došlo na Pražskej ulici a na kameru ju zaznamenal vodič, ktorý prichádzal z vedľajšej cesty. Na zázname, ktorý ešte v ten deň zverejnil na internete je vidieť, ako policajti pri cúvaní na priechode zrazili ženu.

Šokovaný vodič, ktorý nehodu videl na vlastné oči, ihneď zastavil a na policajtov začal trúbiť. „Ty 'vole', čo robíš?!“ zakričal preľaknutý muž. Keď policajti zbadali, že pod ich kolesami leží zranená žena, vystúpili z auta a pomohli jej vstať. Zo záberov je zrejmé, že žena vážnejšie zranenia neutrpela a dokázala sa postaviť na vlastné nohy.

Nemotorní muži zákona sa trestu napriek tomu zrejme nevyhnú. Okrem toho, že na ich nepozornosť doplatila žena modrinami, pri cúvaní na priechode pre chodcov hrubo porušili cestný zákon. Žene dokonca ani nezavolali sanitku. Inšpekcia teraz žiada vodiča, ktorý video natočil, aby kontaktoval operačné stredisku GIBS.

Nešikovné cúvanie policajtov a zrážka s chodkyňou na 1:24

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu