Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Milión problémov a obrovský úver: Čobejová sa poriadne zadlžila!

Michaela Čobejová Zobraziť galériu (4)
Michaela Čobejová (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Herečka Michaela Čobejová má za sebou premiéru filmu Smolu nosíš ty, láska a dnes oslavuje narodeniny. Na tieto radostné udalosti ale vrhá jemný tieň fakt, že v snímke nielen hrala, ale ju aj produkovala, musela teda zohnať financie. A zobrala si na ňu nemalý úver, za ktorý ručí svojím bytom.

Michaela Čobejová sa narodila 16. júna 1970 v Trnave. Po presťahovaní do Bratislavy takmer päť rokov účinkovala v Detskej rozhlasovej dramatickej družine.

Galéria: Michaela Čobejová

V roku 1988 začala študovať herectvo na bratislavskej Vysokej škole múzických umení (VŠMU). Počas štúdia hosťovala v bratislavskom divadle Nová scéna a po skončení v roku 1992 prijala angažmán v Činohre Slovenského národného divadla (SND) v Bratislave. Medzi najdôležitejšie inscenácie, v ktorých predviedla svoj talent, patria muzikál Na skle maľované, hry poľských dramatikov Janusza Glowackého Štvrtá sestra a Slawomira Mroźeka Tango, Goldoniho komédia Čertice a hra Franza Wedekinda Lulu.

Zahrala si Pavlínku vo filme režiséra Stanislava Párnického s názvom ... kone na betóne (1995) a účinkovala aj v televíznych filmoch a inscenáciách Belisa (1992), Kaviareň Lýra (1992), Jakubov rebrík (1994), Zo života dona Juana (1994) či Na konci hry (2001).

Ľubica Očková, Vladimír Kratina a Michaela Čobejová
Zobraziť galériu (4)
Ľubica Očková, Vladimír Kratina a Michaela Čobejová  (Zdroj: RTVS)

Po štrnástich rokoch v Slovenskom národnom divadle (SND) nastala v hereckej kariére Michaely Čobejovej zásadná zmena. Vybrala sa vlastnou cestou herečky na voľnej nohe. Režírovala, dabovala a v roku 2007 nakrútila pre televíziu Deko dokumentárny cyklus o lietaní a konštruktéroch lietadiel v Česku a na Slovensku. "Keď som vystúpila z lietadla, vrešťala som, pískala a kvíkala od radosti, že žijem. Bolo to úžasné," opísala novinám toto svoje letecké účinkovanie.

Popularitu u televíznych divákov vyniesla herečke najmä postava sestričky Kamily v obľúbenom seriáli Ordinácia v ružovej záhrade (2007). O rok neskôr sa stala kráľovnou tanečného parketu ako víťazka druhej série súťaže Let's Dance (2008). Zahrala si tiež v seriáloch Ako som prežil (2009), Aféry (2011), Vdova (2014), Kolabs (2015), Som mama (2018) či Hranica (2022). 

Táňa Radeva a Michaela Čobejová
Zobraziť galériu (4)
Táňa Radeva a Michaela Čobejová  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Už niekoľko rokov sa venuje aj produkčnej činnosti, prvýkrát si však vyskúšala produkovať kinofilm. Aktuálne odpremiérovala svoj počin Smolu nosíš ty, láska, kde si zahrala aj hlavnú úlohu. „Pri tej producentskej práci je väčšia zodpovednosť za celý projekt. Tým, že som jedným okom sledovala ako producentka, či sa dobre míňajú peniaze, či všetko klape, ako má, bolo to celkom náročné,” opísala pre Topky svoj dvojaký podiel na vzniku komédie.

„Vždy sú prekážky, film je proste organizmus, ktorý vám kladie prekážky od začiatku, od scenára, kastingu, cez financovanie... každý deň som sa borila s milión problémami a to vôbec nepreháňam,” povedala nám.   

Michaela Čobejová
Zobraziť galériu (4)
Michaela Čobejová  (Zdroj: Ján Zemiar)

Celý objem peňazí sa jej pritom nepodarilo zohnať tak, aby sa ona sama nezadlžila. „Nejako sa to poskladalo pomocou banky a úverov a tak ďalej,” uviedla v našom rozhovore. Podľa medializovaných informácií si herečka vzala úver vo výške 340-tisíc a dokonca založila byt. „Môj muž je taký, že nad všetkým kývne rukou a snaží sa ma nestresovať ešte viac...” povedala k tejto téme pre Šarm ešte pred premiérou. Zostáva jej už len dúfať, že film, ktorý stal celkovo okolo milióna eur, si na seba aj zarobí a ona nebude mať problémy so splácaním pôžičky. 

Čobejová s úverom na krku: Každý deň milión problémov! (Zdroj: Maarty)

Viac o téme: Michaela Čobejová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu