Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Najsmutnejšie narodeniny slávneho futbalistu: Tri góly a... prehraté FINÁLE!

Kylian Mbappé Zobraziť galériu (5)
Kylian Mbappé (Zdroj: SITA)

KATAR/PARÍŽ - Dnes oslavuje 24 rokov a mohla to byť jedna z najlepších osláv v jeho živote. Kylian Mbappé totiž v nedeľnom finále Majstrovstiev sveta vo futbale vsietil Argentíne 3 góly. Bohužiaľ, Francúzi nakoniec prehrali.

Kylian Mbappé sa narodil 20. decembra 1998 športovo založeným rodičom – jeho otec Wilfried je futbalový tréner a agent, mama Fayza zas bývalá hádzanárka. K futbalu majú blízko aj jeho bratia. 

Galéria: Kylian Mbappé

Kylian sa začal futbalu venovať ako dieťa. „Dá sa povedať, že bol iný. Kylian toho dokázal oveľa viac ako iné deti,” vyhlásil Antonio Riccardi, ktorý ho začal trénovať ako šesťročného. 

Seniorskú kariéru odštartoval v roku 2015 v klube AS Monaco. Len tri týždne mu trvalo, kým sa z B-mužstva prepracoval do hlavného tímu. Svojím debutom v necelých 17 rokoch prelomil rekord Thierryho Henryho ako najmladší hráč, ktorý kedy nastúpil za Monaco. 1. gól za toto mužstvo strelil dva mesiace po 17. narodeninách, čím opäť zlomil Henryho rekord ako najmladšieho monackého strelca.

Najsmutnejšie narodeniny slávneho futbalistu:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Koncom augusta 2017 oznámil klub Paris St. Germain Mbappého prestup do svojich radov. Debutový zápas za PSG odohral mladý futbalista 8. septembra. 

V sezóne 2019/2020 patril k najlepším strelcom Ligue 1. V tej ďalšej získal ocenenie Hráč roka v rámci francúzskej ligy. V uplynulej sezóne 2021/2022 sa Mbappé stal niekoľko dní pred 23. narodeninami najmladším strelcom, ktorý vsietil 100 gólov za jediný tím vo francúzskej najvyššej súťaži. 

V máji potom predĺžil kontrakt s PSG do roku 2025, hoci sa špekulovalo o jeho prestupe do Realu Madrid. 

Najsmutnejšie narodeniny slávneho futbalistu:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

V aktuálnej sezóne už má Kylian čo-to nastrieľané. Hneď v auguste si pripísal na svoje konto aj prvý hattrick sezóny. Trojgólových zápasov má za svoju doterajšiu kariéru za sebou už naozaj dosť. A v tomto smere sa mu zadarilo aj na aktuálnych Majstrovstvách sveta.

Jedným z najdôležitejších hattrickov v jeho živote mohol byť ten, ktorý nastrieľal priamo vo finálovom zápase Francúzska proti Argentíne. Európskemu klubu sa najprv absolútne nedarilo a Juhoameričania na čele s Messim ho doslova valcovali. Potom však Francúzi povstali práve vďaka Kylianovi, ktorý zasiahol argentínsku bránku dvakrát v rozmedzí 95 sekúnd. A neskôr pridal aj tretí gól. 

Najsmutnejšie narodeniny slávneho futbalistu:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Ani ten však napokon nestačil a v rozstrele dopadla lepšie Argentína. Mbappého, ktorý bol bezpochyby francúzskym hrdinom, napokon na trávniku utešoval aj samotný prezident Emmanuel Macron. Dnešné narodeniny dva dni po prehratom finále tak majú pre mladíka trochu trpkú príchuť. 

Najsmutnejšie narodeniny slávneho futbalistu:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Kylian Mbappé
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu