Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Najprv veľká láska, potom peklo: Česká herečka sa musela rozviesť... Dcéry sa otca báli!

Hana Brejchová Zobraziť galériu (3)
Hana Brejchová (Zdroj: FS Barrandov)

PRAHA - Hoci sa zdalo, že deti mať nebude, nakoniec sa Hana Brejchová stala dvojnásobnou mamou. Jej manžel však začal piť a veľká láska sa zmenila na peklo.

Hana Brejchová sa narodila 12. decembra 1946 do rodiny s 8 deťmi. Jej staršou sestrou je Jana Brejchová, známa ako kráľovná zo seriálu Arabela, mama herečky Terezy Brodskej. 

Galéria: Hana Brejchová

Hana sa k filmu dostala vďaka Milošovi Formanovi, ktorý na základe jej rozprávania vytvoril snímku Lásky jednej plavovlásky, kam ju aj obsadil. Film bol nominovaný aj na Oscara a samotná Hana na festivale v Benátkach získala tretie miesto v kategórii oceňovaných herečiek.

Najprv veľká láska, potom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Neskôr odmietla ponuku do filmu Ostro sledované vlaky. Zahrala si ešte v niekoľkých snímkach, no účinkovala už len v menších úlohách. Viac ako na herectve jej záležalo na rodinnom živote. 

Bohužiaľ, zdalo sa, že nikdy sa nestane matkou. „Ja som sa liečila na neplodnosť a hovorili mi, že nikdy nebudem mať deti,” prezradila pre Českú televíziu. Nakoniec sa jej však podarilo otehotnieť a manželovi Jaroslavovi porodila rovno dve dcéry. 

Bohužiaľ, po rokoch začal holdovať alkoholu. „Chytil sa jednej partie a nakoniec dokázal hneď ráno vypiť aj 20 pív. Mal delíruium tremens, behal v pyžame po balkóne, začal podpaľovať spálňu,” opísala kedysi Hana. Takto sa žiť nedalo, hlavne, keď dievčatá sa svojho otca báli, a tak nasledoval rozvod. Neskôr sa znovu vydala, s tým istým mužom si dvakrát povedala áno a dvakrát sa aj rozviedli. 

Najprv veľká láska, potom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Marek Pátek / CNC / Profimedia)

Po tom, čo jej v roku 2009 vyhorel byt, žije bývalá herečka v dome s opatrovateľskou službou. Trápia ju viaceré choroby. Naposledy sa na jar sťažovala na problémy so žlčníkom. 

Viac o téme: Hana Brejchová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu