Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Extrémny šok pre českého herca: Kým bol na výlete, mama spáchala samovraždu!

Martin Finger Zobraziť galériu (3)
Martin Finger (Zdroj: ČT)

PRAHA - Vyrovnávať sa so stratou rodiča nie je nikdy ľahké. A ešte obzvlášť, keď zo sveta odíde dobrovoľne. Český herec Martin Finger sa v začiatkoch svojej kariéry vybral na výlet do Írska a po návrate si na záznamníku našiel hrozivý odkaz. Jeho mama spáchala samovraždu.

Martin Finger sa narodil 16. decembra 1970. Pôvodne chcel byť kriminalistom, jeho kamarát Ondřej Sokol mu však priniesol prihlášku na DAMU a na skúškach bol úspešný, takže ho prijali. „Za to mu asi nikdy nemôžem dostatočne poďakovať,” vyhlásil herec pre iDnes.cz. 

Galéria: Martin Finger

Už ako študent sa uchytil v Národnom divadle. No kým kariéra sa mu sľubne rozbiehala, v súkromí sa musel vyrovnať s veľkou stratou. „Vrátili sme sa s priateľkou z Írska, ešte s batohom na chrbte som si pustil záznamník na telefóne a kuchyňu rozkrojil strýkov vydesený hlas: Marťo, mama sa utopila, príď!" prezradil pre Blesk. 

Pri poslednom rozhovore mu mama povedala, že je šťastná, že sa uchytil v Prahe a vie sa už o seba postarať. Preto si herec myslí, že svoj čin už plánovala. „Maminka bola psychicky chorá a čím staršia bola, tým viac sa jej stavy zhoršovali a predlžoval sa čas, keď dostávala doma a nechodila do práce,” zveril sa v CNN Prima NEWS. 

Kristína Tormová a Martin Finger
Zobraziť galériu (3)
Kristína Tormová a Martin Finger  (Zdroj: Bontonfilm)

Martin Finger je úspešný divadelný herec, ktorý získal už niekoľko cien za svoje výkony na doskách znamenajúcich svet. Poznajú ho však aj televízni diváci. Účinkoval vo viacerých seriáloch, napríklad v počine Devadesátky. 

Objavil sa vo filmoch ako Václav, Pouta, Červený kapitán, Pirko, Já, Olga Hepnarová, Toman, Metanol, Stockholmský syndróm. 

Extrémny šok pre českého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Martin Finger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu