Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Legendárny Hurikán má doma takúto kočku: Na verejnosti sa pretŕča s mladou blondínou!

Dalibor Janda Zobraziť galériu (7)
Dalibor Janda (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Obklopený kočkami! Pre dnešného oslávenca Dalibora Jandu je typický nezameniteľný chraplák, vďaka ktorému si získal množstvo fanyniek. 68-ročný umelec však už dlhé roky má oči len pre svoju manželku Jiřinu. S ňou sa radujú z vydarenej dcéry, ktorá sa rozhodla kráčať v šľapajách slávneho otca. Dvojica mala spolu aj syna, ktorý v roku 2003 spáchal samovraždu.

Dalibor Janda, vlastným menom Václav Janda, sa narodil 21. marca 1953. Na hudobnej scéne začal pôsobiť koncom 70. rokov a jeho popularita stúpala pomerne rýchlo. Netrvalo dlho a zaradil sa medzi najúspešnejších umelcov česko-slovenskej scény. Spomedzi jeho najväčších hitov moźno spomenúť skladby Kde jsi?, Hurikán, Žít jako kaskadér, Tisíckrát krásnejší, či Oheň, voda, vítr a iné. Spevák má na konte viacero ocenení, vrátane Zlatého slávika. 

V roku 1981 sa oženil s Jiŕinou, ktorú spoznal ešte v čase, keď nebol takým slávnym spevákom. Sympatická tmavovláska si počas manželstva prešla aj neľahkými chvíľami. Dalibor totiž mal množstvo fanyniek. „Nejaké úlety boli. Pre normálneho zdravého chlapa je ťažké nepodľahnúť. Ženských som si užil strašne veľa. Nikdy to ale neprerástlo do nejakého tajného citového vzťahu,” uviedol Janda počas jedného z rozhovorov. 

Dalibor Janda s manželkou.
Zobraziť galériu (7)
Dalibor Janda s manželkou.  (Zdroj: profimedia.sk)

Poriadne náročnými chvíľami si manželia prešli začiatkom roka 2003. Ich 21-ročný syn Dalibor totiž skokom z Nuselského mostu spáchal samovraždu. Všetci vrátane nešťastných rodičov sa spytovali, prečo sa mladík k takému zúfalému činu odhodlal. „Bol to pre mňa trest za to, že som sa mu poriadne venoval. Celé jeho detstvo som jazdil po všetkých čertoch,” povedal k tomu umelec. 

Jandu začiatkom roka sužovali vážne zdravotné komplikácie. Podstúpil dve operácie srdca a jeho stav bol dosť vážny. Nedávno sa fanúšikom prihovoril prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti Facebook a našťastie to vyzerá tak, že sa jeho zdravotný stav zlepšuje. Spevákovi sú veľkou oporou práve manželka Jiřina a ich 32-ročná dcéra Jiřina Anna. Tá kráča v jeho šľapajách a často sa spolu ukazujú bok po boku v spoločnosti.

Dalibor Janda má zo svojej dcéry veľkú radosť.
Zobraziť galériu (7)
Dalibor Janda má zo svojej dcéry veľkú radosť.  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Dalibor Janda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu