Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Tak toto je poriadna zmena! Pozrite si FOTO slovenskej herečky spred vyše 20 rokov

Soňa Norisová Zobraziť galériu (10)
Soňa Norisová (Zdroj: Tv Nova)

BRATISLAVA - Herečka Soňa Norisová (48) sa začala vo filmoch objavovať v 90. rokoch minulého storočia. Z tých čias má asi každý fotky, na ktorých sa na seba príliš nepodobá. A keď ide navyše o herečku, ktorá sa zvykne meniť aj kvôli konkrétnej postave, tak sú zábery spred dlhých rokov niekedy doslova neuveriteľné...

Soňa Norisová sa narodila 27. augusta 1973 v Malackách. Od detstva mala záujem o dramatické umenie, a tak si neskôr zvolila štúdium na konzervatóriu a potom na VŠMU. Od roku 1994 pôsobí v Radošinskom naivnom divadle, hosťovala ale aj v iných divadlách. Na Novej scéne účinkovala vo viacerých muzikáloch 

Začiatkom 90. rokov začala hrať aj v televíznych filmoch. V roku 1995 účinkovala napríklad v komédii Modrá ruža, ktorú režíroval Milan Lasica. A na záberoch z filmu je takmer na nespoznanie. Mala vtedy 23 rokov. 

Tak toto je poriadna
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: CT)

Tak toto je poriadna
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: CT)

Soňa si zahrala aj v muzikálovom filme Rebelové, kde hlavnú úlohu stvárnila jej mladšia sestra Zuzana. Objavila sa vo filme Václav, v snímke Americké dopisy hrala tajnú lásku skladateľa Antonína Dvořáka. A s dobovým imidžom jej to mimoriadne pristalo. 

Tak toto je poriadna
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: CT)

Soňa je známa aj z viacerých seriálov. Televízni diváci ju mohli vidieť v Ordinácii v ružovej záhrade, Paneláku, v Meste tieňov, na Jojke mala hlavnú úlohu v seriáli Doktorka Ema. A nechýbala ani vo viacerých českých. 

Vďaka svojmu hlasu je známa zo skupiny Fragile aj z dabingu. Najčastejšie dabuje Cameron Diaz - napríklad vo filmoch Maska, Prázdniny, Charlieho anjeli či Svadobná noc v Las Vegas. Nahovorila tiež Keiru Knightley v Pirátoch Karibiku a viackrát prepožičala svoj hlas aj Sharon Stone alebo Renée Zellwegger. 

Tak toto je poriadna
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Tv Nova)

Soňa Norisová vo filme z roku 2018 (na snímke s Pavlom Řezníčkom).
Zobraziť galériu (10)
Soňa Norisová vo filme z roku 2018 (na snímke s Pavlom Řezníčkom).  (Zdroj: falcon)

Viac o téme: Soňa Norisová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu