Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Futbalový boh Maradona mal smrť na jazyku: Takto vyzerá ten tučko dnes!

Diego Maradona Zobraziť galériu (13)
Diego Maradona (Zdroj: SITA)

ARGENTÍNA - Kopec úspechov a škandálov! Aj takto by sa dal okomentovať život jedného z najlepších futbalistov všetkých čias - Diega Maradonu. Slávny Argentínčan dnes oslavuje 58. narodeniny a treba uznať, že vyzerá oveľa lepšie, než v čase, keď bojoval s drogovou závislosťou a obezitou.

Diego Maradona sa narodil 30. októbra 1960 ako piate dieťa svojich rodičov. Vyrastal v chudobných a skromných pomeroch. Od malička sa však hrával s loptou, vďaka čomu si ho ako 10-ročného všimli skauti klubu Argentinos Juniors. Tam sa začala písať jeho hviezdna kariéra futbalistu, ktorá v 90. rokoch pokračovala trénerstvom. 

Maradonové početné úspechy však boli poznačené viacerými škandálmi. Diego sa istý čas pohyboval v podsvetí a okrem toho bol roky závislý od kokaínu.

Keď sa v roku 2000 predávkoval počas dovolenky v Uruguaji, novinári si pomaličky chystali nekrológy. Srdce slávneho futbalistu totiž nepracovalo ani na 40%. O 4 roky neskôr mu smrť znovu dýchala na krk a Diego skončil napojený na prístrojoch. Svoj podiel na katstrofálnom zdravotnom stave mali nielen drogy, ale aj výrazná obezita. 

Takto vyzeral Diego Maradona v roku 2005.
Zobraziť galériu (13)
Takto vyzeral Diego Maradona v roku 2005.  (Zdroj: profimedia.sk)

Maradona prežil akoby zázrakom. A vstúpil si do svedomia. Sekol s drogami a podstúpil operáciu žalúdka, vďaka čomu výrazne schudol. „Keď fetuješ, strácaš rodinu, kamarátov a pojem o čase. Cítiš sa ako Superman a vnímaš len to, že okolo teba je raj. Žiješ v klamstve a umieraš,” poznamenal s odstupom času. 

Diego Maraona pred operáciou žalúdka a po nej.
Zobraziť galériu (13)
Diego Maraona pred operáciou žalúdka a po nej.  (Zdroj: SITA)

Veľkým dôvodom, prečo Maradona skoncoval s kokaínom, boli aj jeho dcéry Dalma a Giannina. Tie mu porodila manželka Claudia, s ktorou sa v roku 2004 rozviedli. Okrem nich má aj nemanželského syna Diega Singaru, ktorý sa tiež venuje futbalu.  

Takto vyzerá Diego Maradona v súčasnosti.
Zobraziť galériu (13)
Takto vyzerá Diego Maradona v súčasnosti.  (Zdroj: SITA)

Diego Maradona v súčasnosti.
Zobraziť galériu (13)
Diego Maradona v súčasnosti.  (Zdroj: SITA)

Maradona má po svojom boku výrazne mladšiu partnerku zhruba od roku 2012. Je ňou 28-ročná futbalistka Rocio Oliva, ktorú vo februári 2014 požiadal o ruku. 

Diego Maradona so svojou snúbenicou.
Zobraziť galériu (13)
Diego Maradona so svojou snúbenicou.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Diego Maradona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu