Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Od detskej hviezdy k ožranovi: Pozrite, ako vyzeral slovenský herec kedysi

Matej Landl Zobraziť galériu (10)
Matej Landl

BRATISLAVA - Na scéne je už viac ako 40 rokov! Matej Landl totiž začal hrať vo filmoch už v 70. rokoch minulého storočia. Preslávil sa seriálom Spadla z oblakov, kde účinkoval ako 15-ročný. Dnes ho všetci poznajú ako ožrana Bystra z markizáckej Hornej Dolnej.

Matej Landl sa narodil 12. júna 1963. Jeho mamou je známa herečka Eva Landlová, objavili sa spolu napríklad vo filme Vojtech. 

Herečka Eva Landlová a jej syn Matej Landl
Zobraziť galériu (10)
Herečka Eva Landlová a jej syn Matej Landl  (Zdroj: Jan Zemiar)

Matej do detstva kráčal v maminých šľapajách, jeho meno svieti už pri filme Čenkovej deti z roku 1975, kedy mal 12 rokov. Neskôr hral v populárnom seriáli Spadla z oblakov, ktorí mnohí volajú aj Majka z Gurunu. A nasledovalo veľa slovenských aj českých filmov i seriálov. 

Od detskej hviezdy k
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: RTVS)

Z posledných rokov spomenieme okrem Vojtecha Johankino tajomstvo, Občiansky preukaz, Polčas rozpadu, 1890, či Dovidenia, stará mama. Tú najvýraznejšiu postavu ale zrejme hrá v markizáckej Hornej Dolnej. Ako večne naliaty Bystro je jednoducho neprekonateľný... 

Od detskej hviezdy k
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Landlov hlas je známy aj z dabingu, počuť ste ho mohli napríklad v Harrym Potterovi (Severus Snape) alebo v menšej úlohe v Hrách o život (Beetee). 

Viac o téme: Matej Landl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu