Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Najkrajšia hollywoodska herečka: 8 svadieb, 7 manželov, 4 deti a... 1 veľké životné tajomstvo!

Elizabeth Taylor Zobraziť galériu (24)
Elizabeth Taylor (Zdroj: elizabethtaylor.com)

LOS ANGELES - Nadčasová krása! Keď jedna internetová stránka robila anketu, kto je najfotogenickejšou celebritou všetkých čias, prvú priečku obsadila Elizabeth Taylor. Jej pôvaby obdivovali mnohí a svedčí o tom aj jej osem svadieb. S jedným zo svojich 7 manželov si sobáš zopakovala, no nevyšiel im ani druhý pokus. Z týchto vzťahov sa narodili tri deti, jedno si herečka adoptovala. Po jej smrti však vyšlo najavo aj jedno jej veľké životné tajomstvo.

Elizabeth Taylor sa narodila 27. februára 1932 v Londýne, no jej rodičia boli Američania a v roku 1939 sa vrátili do vlasti. Budúca hollywoodska hviezda sa vo filme objavila už ako dieťa. V 40. rokoch 20. storočia bola takzvanou detskou hviezdou. 

Najkrajšia hollywoodska herečka: 8
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA/AP)

V čase jej dospievania sa o Elizabeth začali zaujímať médiá a všímali si najmä jej ľúbostné romániky. A v tomto smere bolo o čom písať celé desaťročia. Už pred prvou svadbou vraj bola dvakrát zasnúbená. Prvýkrát sa vydala v roku 1950 ako 18-ročná, a to rovno za dediča hotelového impéria Nicka Hiltona. No už o 8 mesiacov prebehol rozvod. Ako herečka neskôr priznala, jej predstavy o manželstve boli pred svadbou naozaj naivné. 

Najkrajšia hollywoodska herečka: 8
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA/AP)

V druhom manželstve s Michaelom Wildingom porodila Taylor dve deti – Michaela a Christophera. Po piatich rokoch sa rozviedla a vzala si Mikea Todda. S ním mala dcéru Elizabeth, ktorú volali Liza. Toto jediné manželstvo neskončilo rozvodom. Todd v máji 1958 zahynul pri leteckom nešťastí a herečka sa zrútila. Žiaľ jej pomohol prekonať priateľ jej nebohého manžela a rok po Toddovej smrti sa Eddie Fischer stal manželom číslo 4. Liz kvôli nemu dokonca konvertovala na judaizmus. 

Pri nakrúcaní Kleopatry sa však zoznámila s Richardom Burtonom a v roku 1964 sa za neho vydala po tom, čo sa obaja najprv rozviedli. V tom čase si adoptovala dievčatko Mariu. O 10 rokov neskôr nasledoval rozvod. Sobáš si hereckí kolegovia zopakovali v roku 1975, vraj z čistej osamelosti, a rýchlo nasledoval ďalší rozvod. 

Najkrajšia hollywoodska herečka: 8
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA/AP)

Koncom roka 1976 povedala Taylor áno budúcemu senátorovi Johnovi Warnerovi. Rozviedli sa v roku 1982. Siedmym manželom slávnej Liz sa v roku 1991 stal Larry Fortensky. Svoj zväzok ukončili v roku 1995. 

Život Elizabeth Taylor sa odohrával pred kamerami a bleskami fotoaparátov. Napriek tomu sa zdá, že jednu závažnú skutočnosť sa jej podarilo utajiť. Herečka odišla z tohto sveta v marci 2011 a len mesiac po jej smrti vyšlo najavo, že mala vraj aj ďalšie dieťa. Jej blízky priateľ tvrdil, že bol viazaný mlčanlivosťou a sľúbil, že za jej života to nikomu neprezradí. Dcéru Norah údajne počala v čase, keď sa stretávala s tromi mužmi a nebola si istá jej otcom. Hneď po pôrode bábätko poslala do Írska. 

Najkrajšia hollywoodska herečka: 8
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: Elizabeth Taylor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu