Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

POTVRDENÉ Plavčan definitívne skončil: VIDEO Takto sa rozlúčil s ministerstvom

Peter Plavčan Zobraziť galériu (3)
Peter Plavčan (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Je to potvrdené. Minister školstva Peter Plavčan končí. Krk mu zlomil obrovský škandál s udeľovaním eurofondov v jeho rezorte. Profitovať mali z toho pochybné firmy s väzbami na SNS.

Odvolanie Plavčana oznámil včera premiér Robert Fico, ktorý následne odporučil Andrejovi Dankovi (SNS), aby vybral iného ministra školstva. Následne podvečer odvolanie potvrdil aj šéf národniarov a oznámil, že Plavčan svoje odstúpenie vysvetlí.

POTVRDENÉ Plavčan definitívne skončil:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Na dnešnej tlačovke Plavčan povedal, že „to, čo sa dialo v posledných dňoch, prekročilo všetky medze. Potrebujem chrániť svoju rodinu a aj SNS, ktorá ma nominovala do funkcie ministra školstva, vedy a športu,“ povedal Plavčan a osobitne poďakoval Dankovi. „Je to úžasný, férový a múdry človek, ktorý je na svojom mieste,“ dodal.

Pozrite si Plavčanovu poslednú tlačovku

Plavčan odstupuje

Plavčan sa pokúsil bilancovať svoje jeden a pol ročné pôsobenie a pochválil sa zvyšovaním učiteľských platov. Na záver všetkým spolupracovníkom poďakoval a odišiel bez možnosti klásť otázky.

Plavčan odchádza
Zobraziť galériu (3)
Plavčan odchádza  (Zdroj: Jan Zemiar)

Vyvodenie politickej zodpovednosti je správny krok

Vyvodenie politickej zodpovednosti za závažné podozrenia z netransparentného prideľovania peňazí v rámci eurofondových výziev je správny krok. Odchod Petra Plavčana z ministerstva školstva však pomôže len v prípade, ak sa zmení systém tvorby politiky v školstve. Tvrdia to autori projektu To dá rozum s tým, že by sa mali vytvoriť pravidlá, ktorých cieľom bude v prvom rade rozvoj kvalitného vzdelávania a vedy.

Viac o téme: Minister školstvaSNSPeter PlavčanŠkandál s eurofondami
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu