Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Lov na podozrivého teroristu Anisa (24): Zatýkanie v Dortmunde, Dáni vyslali vrtuľník a psy

Anis Amri (24) Zobraziť galériu (4)
Anis Amri (24) (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - Hon na podozrivého Anisa Amriho pokračuje. Ďalšia razia, dokonca v Dánsku. Tamojší policajti dostali tip a rozhodli sa prehľadať trajekt a prístav. Polícia v hone pokračuje a zatýka podozrivých.

Dánski policajti prehľadali prístav a trajekt v meste Grenaa na severe krajiny po správe, že tam videli hlavného podozrivého z útoku kamiónom v Berlíne. Pri prehliadke však nenašli nič, čo by naznačovalo jeho prítomnosť, oznámila dnes miestna polícia. Anis Amri je podľa posledných informácií násilnícky typ s temnou minulosťou.

VIDEO razie z Dánska

Nasadený vrtuľník aj psy

"Nič nenasvedčuje tomu, že sa nachádza alebo že bol v Grenaa," povedal novinárom policajný hovorca Klaus Arboe Rasmussen. Polícia podľa neho konala na základe informácií, ktoré dostala v stredu neskoro večer.

Lov na podozrivého teroristu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Pri zásahu polícia nasadila aj vrtuľník a hliadky so psami. Trajekt spoločnosti Stena Line mohol do švédskeho Varbergu vyplávať až s niekoľkohodinovým meškaním, keďže v ňom preverovali všetkých cestujúcich a vozidlá.

Vražedný kamión z Berlína
Zobraziť galériu (4)
Vražedný kamión z Berlína  (Zdroj: SITA/AP)

Hliadky zostávajú

Rasmussen uviedol, že policajné hliadky zatiaľ - v čase, keď v celej Európe pokračuje pátranie po 24-ročnom Tunisanovi Anisovi Amrim - v oblasti zostanú.

Polícia zatýka podozrivých

Polícia po Amrim stále pátra. Pri razii dnes zatkla polícia v Dortmunde štyroch podozrivých.

Vysoká odmena za dolapenie

Nemecký Spolkový kriminálny úrad (BKA) medzitým vypísal odmenu vo výške 100.000 eur za informácie vedúce k zadržaniu Anisa Amriho, ktorého doklady sa našli v kamióne. Vyšetrovatelia ho zatiaľ považujú za hlavného podozrivého v prípade útoku kamiónom, pri ktorom v pondelok v Berlíne zomrelo 12 ľudí a 48 utrpelo zranenia.

Lov na podozrivého teroristu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: TerorizmusBerlínAnis Amri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu