Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ako variť zdravšie? Dodržiavajte týchto 5 jednoduchých tipov od šéfkuchára

Dalibor Navrátil nedá dopustiť na kvalitné spotrebiče PR článok Zobraziť galériu (2)
Dalibor Navrátil nedá dopustiť na kvalitné spotrebiče (Zdroj: Sencor)

Šéfkuchár Dalibor Navrátil vám poradí, ako variť zdravšie úplne jednoducho a bez vyšších nákladov na stravu.

Dalibor Navrátil je kuchár s dlhoročnými skúsenosťami, zozbieranými po celom svete. Jeho skúsenosti sú dokonca ocenené francúzskym rytierskym rádom! Dnes svoje skúsenosti odovzdáva v kurzoch pre odborníkov aj laikov a hovorí, že variť zdravo a kvalitne sa dá aj z mála. Jeho rady sú veľmi jednoduché a osvojiť si ich môže každý z nás.

Varte zo sezónnych surovín

Sami poznáte rozdiel medzi dovezenými paradajkami či jahodami, kúpenými v januári a tými, ktoré dozreli u nás na slniečku. Rozdiel je nielen v chuti, ale aj v obsahu živín.

Uberte soli a pridajte bylinky

Nebojte sa, menej soli neznamená menej chuti, práve naopak! Pridajte do jedla bylinky ako je majoránka, mäta, bazalka, tymián, rozmarín a ďalšie, ktoré jedlo krásne prevoňajú. Skúste tiež jedlé kvety do šalátov a bylinky, ktoré natrháte už teraz na prechádzke lesom.

Používajte menej múky

Nemusíte ju úplne vylúčiť, len si namiesto šiestich knedlí dajte o polovicu menej a k pizzi si pridajte aj porciu zeleninového šalátu.

Využívajte kuchynské spotrebiče

Nespochybňujeme, že nedokážete vyšľahať sneh a vymiesiť cesto na koláče ručne. Tiež krájanie zeleniny nie je fyzicky náročná práca. No nie vždy máme toľko času, koľko by sme na prípravu jedla potrebovali a tak siahame po polotovaroch. Pritom napríklad také krájanie uhoriek, strúhanie mrkvy či mixovanie smoothie má kvalitný kuchynský robot hotové za pár sekúnd a jesť zdravšie teda nemusí byť časový problém. A viete si predstaviť, že by ste mali vymiesiť 1,5 kila múky aj s prísadami? Veď už len pri pomyslení na to človeka bolia ruky! Jeden kuchynský robot s množstvom príslušenstva zvládne aj miesenie, aj mixovanie, šľahanie, strúhanie, krájanie, mletie a dokonca aj prípravu sušienok. Nájdete ho pod názvom Sencor Paul 3 aj na planeo.sk a je hrdým nástupcom svojich dvoch mladších bratov. Každý z nich má špecifický planetárny systém miešania, pri ktorom nástavce rotujú okolo svojej osi a zároveň okolo osi prevodovky. Tento systém zaručuje, že sa všetky zložky cesta v celej mise dokonale premiešajú bez ohľadu na ich množstvo.
Ďalšie výhody kuchynského robota Sencor Paul 3 sú:

Extrémne výkonný motor až 1800 W

Robustné celokovové telo

Bohaté príslušenstvo

60-dňová garancia vrátenia peňazí

10 rokov exkluzívna záruka na motor

Kuchynské roboty Sencor Paul sa vyznačujú odolnosťou a variabilným príslušenstvom.
Zobraziť galériu (2)
Kuchynské roboty Sencor Paul sa vyznačujú odolnosťou a variabilným príslušenstvom.  (Zdroj: Sencor)

Varte s láskou

Áno, aj to prispieva k zdravšiemu stravovaniu sa. Pretože príprava jedla tiež vplýva na to, ako sa po ňom cítime. Verte tomu, že aj zložité jedlá sa dajú pripraviť jednoducho. Stačí poznať tie správne „finty“, ktoré Dalibor Navrátil prezradil napríklad v tomto Teleráne.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu