Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Skúste upratovanie s lanolínom! Je univerzálny, ekologický, čistí aj odolné škvrny a chráni vaše ruky

Čistenie s prírodnými prostriedkami, ako je aj lanolín, ekologické a bezpečnejšie pre zdravie PR článok Zobraziť galériu (3)
Čistenie s prírodnými prostriedkami, ako je aj lanolín, ekologické a bezpečnejšie pre zdravie (Zdroj: Pexels/cottonbrostudio)

Upratovanie s lanolínom vám pôjde jedna radosť a nepotrebujete ani rukavice, pretože sa vám postará aj o pokožku rúk.

Ani sme sa nenazdali a po vianočnom upratovaní už opäť beháme po dome s čistiacimi prostriedkami. Veď je tu čas veľkého jarného upratovania! Avšak mnohé komerčné čistiace prostriedky obsahujú chemické látky, ktoré môžu byť dráždivé pre zdravie a škodlivé pre životné prostredie. Našťastie existujú prírodné alternatívy, ktoré sú účinné pri odstraňovaní nečistôt a baktérií a zároveň šetrné k prírode. Jedným z takýchto prírodných čističov je lanolín, ktorý má široké využitie a ocení ho aj pokožka rúk.

Čo je lanolín?

Lanolín je prírodný vosk, ktorý sa získava z vlny oviec. Má vynikajúce čistiacie a zvlhčujúce vlastnosti. Lanolín je hypoalergénny prírodný produkt, ktorý sa biologicky odbúrava a neobsahuje žiadne agresívne chemické látky, čo z neho robí ideálnu voľbu pre tých, ktorí sa zaujímajú o udržateľné upratovanie. Na každodenné upratovanie je vhodný napríklad univerzálny čistiaci prostriedok s lanolínom Vlnka z Ovečkárne. Účinne odstraňuje špinu a mastnotu, zaisťuje hĺbkovú čistotu a tiež impregnuje materiály.

Kde všade sa dá lanolín pri upratovaní využiť?

Čistenie a ochrana drevených povrchov

Lanolín je skvelým prostriedkom na čistenie a oživenie drevených povrchov, či už čistíte nábytok, alebo podlahy. Stačí naniesť tenkú vrstvu lanolínu na povrch a jemne ho vtrieť do plochy. Lanolín nielenže odstráni nečistoty, ale aj chráni drevo pred vysušením a popraskaním.

TIP: Čistiaci prostriedok Vlnka na podlahy z Ovečkárne so sviežou vôňou má špeciálne zloženie, ktoré zaisťuje umývanie bez šmúh. Môžete ho použiť aj na drevený nábytok. Na ploche vytvára ochranný film, ktorý nie je škodlivý ani pre vaše bosé nohy, ani pre kolienka a ručičky vašich batoliat a ani pre labky vašich zvieracích miláčikov.

Balenie Vlnka na podlahy vám pri dávkovaní podľa návodu vystačí na vyše 50 umývaní
Zobraziť galériu (3)
Balenie Vlnka na podlahy vám pri dávkovaní podľa návodu vystačí na vyše 50 umývaní  (Zdroj: Ovečkáreň)

Kondicionér na koženú sedačku

Na úpravu a ochranu koženého nábytku zmiešajte rovnaký diel lanolínu a olivového oleja a mäkkou handričkou naneste zmes na kožu. Nechajte niekoľko hodín pôsobiť a potom zvyšok utrite čistou handričkou. Lanolín udržiava kožu mäkkú a pružnú, zabraňuje jej vysychaniu a praskaniu a tým predlžuje jej životnosť a krásu.

Odstraňovanie odolných škvŕn

Skúste použiť lanolín na odstránenie odolných škvŕn od oleja, farby alebo lepidla. Stačí naniesť trochu lanolínu na postihnutú oblasť, nechať pôsobiť pár minút, jemne vytrieť a vyprať.

Ochrana proti hrdzi

Ako prevenciu pred hrdzavením naneste na kovové predmety tenkú vrstvu lanolínu a preleštite mäkkou handričkou. Lanolín vytvorí bariéru, ktorá chráni kov pred vlhkosťou a vzduchom a tým znižuje riziko hrdzavenia.

Izolácia pred vlhkosťou

Použitie lanolínu na topánky, kožené tašky či outdoorové doplnky im zaistí vodeolnosť. Potrite ich tenkou vrstvou lanolínu a nechajte dokonale vyschnúť. Topánky môžete preleštiť

Odstránenie vodného kameňa

Naneste lanolín na umývadlo, drez a obkladačky, nechajte pôsobiť a opláchnite vodou. Budete prekvapené, ako krásne sa budú vyčistené plochy opäť lesknúť! Lanolínovým čistiacim prostriedkom môžete umývať aj riad. Použite Vlnku z Ovečkárne a lanolín sa postará o čisté riady, voňavú kuchyňu a zároveň aj o starostlivosť o pokožku vašich rúk.

Čistiaci prostriedok na riad Vlnka je účinný proti mastnote, no vaše ruky nevysušuje
Zobraziť galériu (3)
Čistiaci prostriedok na riad Vlnka je účinný proti mastnote, no vaše ruky nevysušuje  (Zdroj: Ovečkáreň)

Vaša jemná pokožka ako bonus za upratovanie s lanolínom

Lanolín je perfektný na ochranu a zvlhčenie pleti a kože po zime. Jeho prirodzené zloženie ho robí ideálnym prostriedkom na ošetrenie suchej a popraskanej pokožky, najmä na suchých miestach ako sú päty, lakte a ruky.

- reklmaná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu