Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ešte ste sa nedali na suchý február? Skúste to a tieto pozitívne zmeny sa s vami stanú už za týždeň!

Na príjemný večer naozaj netreba alkohol. Skúste to! PR článok Zobraziť galériu (3)
Na príjemný večer naozaj netreba alkohol. Skúste to! (Zdroj: SodaStream)

Ak ste sa už do Suchého februára zapojili, gratulujeme! Určite už pociťujete priaznivé účinky tohto rozhodnutia na svojom tele aj na nálade. Ale pokiaľ ste sa ešte neodhodlali vzdať sa alkoholu, možno vás inšpiruje vedieť, čo sa stane s vaším telom, keď vynecháte alkohol aspoň na jeden týždeň.

Suchý február nás povzbudzuje, aby sme prehodnotili svoj vzťah k alkoholu. Je to výzva pre všetkých, ktorí chcú obmedziť pitie piva, vína, tvrdého alkoholu a kokteilov.

Keď prestanete piť, s vašou mysľou a telom sa dejú rôzne veci. Povaha a intenzita týchto účinkov sa líši v závislosti od toho, koľko a ako často pijete. Aj keď príležitostné spoločenské pitie nemusí mať za následok významné zmeny, už po týždni bez kvapky alkoholu sa vám váš organizmus odvďačí príjemnými zmenami.

Deň 1: Začína sa detoxikácia

Prvý deň môže byť drsný. Ak ste zvyknutí zakončiť deň pohárikom na uvoľnenie, obrňte sa trpezlivosťou. Ráno po prvom dni „bez“ vás môže bolieť hlava, „sušiť“ a celkovo sa môžete cítiť ako po opici. Dobrou správou je, že už po 24 hodinách bez alkoholu telo začína detoxikovať a regenerovať.

Prvá pomoc: Opicu utopte v bublinkách

Pomôže vám zvýšená hydratácia. Odporúčame jemne alebo stredne sýtenú vodu. So SodaStreamom si ju pripravíte vždy čerstvú a nasýtenú presne podľa vašej chuti. Pridajte pár vetvičiek mäty, rozmarín alebo pár kvapiek citrusovej šťavy a osvieženie bude ešte chutnejšie.

Smäd najlepšie zaženie čerstvá perlivá voda. Na ochutenie stačia citrusy či bylinky, bublinky zariadi SodaStream Art.
Zobraziť galériu (3)
Smäd najlepšie zaženie čerstvá perlivá voda. Na ochutenie stačia citrusy či bylinky, bublinky zariadi SodaStream Art.  (Zdroj: SodaStream)

Deň 3: Príval novej energie

Po troch dňoch prichádza skúška. Je to zlomový čas, kedy vás to bude lákať dať si aspoň kvapku svojho obľúbeného drinku. Oplatí sa vydržať, pretože už 72 hodín bez alkoholu sa prejaví lepším spánkom aj trávením a zrazu pocítite novú energiu. Dokonca aj pokožka začne vyzerať lepšie.

Prvá pomoc: Chuť na drink zaženie mocktail

Na prekonanie trojdňového bodu zlomu prichádza ako prvá pomoc opäť SodaStream – vďaka fajnovým príchutiam si poľahky namixujete svoje obľúbené kokteily bez alkoholu, teda mocktaily. Našim extra tipom sú dva čisto slovenské drinky Zeus a Nefertiti. Recepty na ne ako aj inšpirácie na ďalšie mocktaily nájdete na FB SodaStream Slovakia, alebo popustite uzdu svojej fantázii.
 

Deň 7: Štíhlejšie telo, kreatívnejšia myseľ, lepší spánok

Po siedmich dňoch bez alkoholu začnete rýchlejšie zaspávať, budete oveľa kreatívnejší a výkonnejší a aj váš imunitný systém začne fungovať efektívnejšie. Zlepší sa činnosť pečene aj obličiek, takže telo odpuchne a budete vyzerať štíhlejší. Túžba po poháriku by v tomto bode mala tiež zreteľne ustúpiť, takže pokračovať ďalej bez alkoholu vám už nebude robiť problém.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu